„TRI SATA JE STAJAO U HLADNOJ RECI DO GRLA, U SLUPANOM AUTOMOBILU“ Potresni detalji o dečaku (4) koji je preživeo udes u kojem su stradale njegova majka i sestra u kanjonu Tare

Danas je završen peti dan potrage za dečakom koji je ispao iz vozila, kada se pre par dana dogodio udes u kanjonu Tare. Potraga će biti nastavljena sutra, piše Blic.

Podsećamo, u ovoj nesreći je stradala majka , dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković i devojčica, a jedno dete je izvučeno iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu. Za trećim detetom, dečakom, se i dalje traga.

– Završeno je danas ronjenje bez rezultata. Izronili su ronioci pre pola sata. Prešli su danas 14 kilometara. Voda je hladna, ali je vidljivost dobra i bolja nego juče. Ovo što rade naši ronioci tragajući peti dan nije ništa novo i neuobičajno ako se setimo da su naši ronioci tragali za utopljenim licima i po 30 dana. Radi se o detetu od dve godine nestalom u reci koja je brza i opasna za one koji rone po njenom dnu i u bukovima- kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela za portal Dan Veselin Vesko Mijajlović.

On je dodao da roniti 20 km i ostati pod vodom pet sati nije lako.

-Kada bi držali prst u vodi 5 sati ne bi bilo ugodno a ronioci najbolje znaju kako im je. Imaju čvrstu volju i spremni su da nastave sutra. Nadamo se da ćemo brata malog četvorogodišnjeg junaka koji je preživeo skoro tri sata u hladnoj reci stojeći u vodi do grla u slupanom vozilu, pronaći – rekao je Mijajlović.

Mijajlović naglašava da u ovim naporima pomaže veliki broj ljudi, rafteri, vlasnici kampova, hotela, preduzeća, vatrogasci, spasioci, ronioci policije i vojske CG.

-Pomažu, ulažući ogromno napore, roneći u hladnoj vodi i pregledajući svaki kamen u brzacima duž reke- naglašava on.

Podsećamo, telo djevojčice koja je ispala iz automobila, koji je pre dve noći sleteo u provaliju pronađeno pre par dana na oko tri kilometra od mesta udesa.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare