SRBIN U AUDIJU ŠVERCOVAO 24 KG DROGE: Francuska policija zaustavila sumnjiv automobil iz Španije, a vozač izneo ŠOK odbranu!

Državljanin Srbije (45) uhapšen je u Francuskoj prilikom ulaska u tu državu iz Španije, kada je tokom kontrole njegovog automobila pronađeno čak 24 kilograma marihuane.

Kako prenose francuski mediji, carinicima je bilo sumnjivo što je Srbin vozio automobil „audi A5“ francuskih registarskih oznaka, iako nije imao prijavljeno prebivalište na teritoriji te zemlje.

– Prilikom pregleda njegovog vozila utvrđeno je da je zadnje sedište limuzine blokirano, aluminijumska ploča je bila zašrafljena na zadnjem delu, tako da kreira bunker u kom je pronađeno 23 paketa sa 24 kilograma droge – piše francuski LIndependant.

Posle hapšenja, koje se dogodilo 7. oktobra, državljanin Srbije je upućen na sud. Na sudu je, kako prenose franscuski mediji, rekao da ga je prevario prijatelj, koji ga je zamolio da za 500 evra prebaci pakete cigareta.

– Kada je upitan šta je sa više od 1.600 evra koje je imao kod sebe, on se branio da mu je to ušteđevina. Ispričao je kako je jedno vreme radio u Parizu gde je i upoznao prijatelja koji mu je ponudio posao – prenose mediji.

Njegov automobil procenjen je na oko 8.000 evra, što je čudno za nekoga ko je rekao da je materijalno ugrožen.

– Uhapšeni Srbin je na saslušanju rekao još i da je došao u Francusku kako bi našao ženu za brak i kako bi se skrasio, što je bilo oprečno prvoj priči da je u Pariz došao da zaradi novac za majku, koja je socijalno ugrožena. Potom je odbio da dozvoli pristup telefonu, a njegovi kontradiktorni iskazi uticali su na to da se donese osuđujuća presuda – pišu francuski mediji.

Oni ističu da je Srbin dobro znao šta radio i koje dokaze krije njegov telefon. Državljanin Srbije na kraju je osuđen na 12 meseci zatvora i da ostane u pritvoru do upućivanja na izdržavanje, pet godina zabrane ulaska u Francusku, oduzimanje vozila i carinska novčana kazna od 40.000 evra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare