NEMOJTE DA SE NADATE DA VAM JE SIN ŽIV! Potresna ispovest majke Adisa Spahića, ŽRTVE VELJINOG KLANA: Tražiću ga dok sam živa! /VIDEO/

U ispovesti, koju su prekidale suze zbog prisećanja na poslednji dan koji je provela sa sinom i događaje koji su usledili posle toga, majka Adisa Spahića kog su pre dve godine ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka priseća se da su od nadležnog tužioca prilikom zvaničnog obaveštenja o Spahićevom ubistvu, kao utehu, dobili tvrdnju da im sin pre ubistva nije mučen.

Za smrt Adisa Spahića, čije telo nije pronađeno ni posle dve godine, porodica je saznala iz medija 17.08.2021.godine, pola sata pre ponoći. Tek sutradan dobili su poziv na razgovor iz policije kada su i zvanično obavešteni da je Adisa ubio Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Spahićeva majka u razgovoru za podkast TRAG tvrdi niko od advokata ne želi da preuzme njihov slučaj.

„ Kažite mi da Vam kažem“ – odgovorila je Mirsada Spahić na pitanje zbog čega je to tako i dodala da smatra da tu “nešto nije kako treba“. Spahićeva je ogorčena na nadležne državne organe jer smatra da malo rade na rasvetljavanju slučaja i pronalasku tela njenog sina Adisa i njegovog šuraka Damira Hodžića, prenosi Kurir.

Njihova tela, po onome što piše u spisima predmeta, pripadnici Belivukove kriminalne grupe zakopali su na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće u kojoj je ubistvo organizovano, u mestu Stanjevića rupa, kod Spuža, uklonili tragove krvi oštećenih tako što su prali zidove i menjali podove.

„Mislim da smo zaslužili malo više, malo više, samo da nađu… da mi daju neki čvrsti dokaz da je moj sin mrtav. Ja sam pitala hoće li nam dozvoliti da mi idemo u Stanjevića rupu, da ga tražimo, ali su nam rekli da ne smemo, jer je to zakonom zabranjeno. Ja neću protiv zakona, ali isto tako želim da se oni potrude, da nam pomognu“ – poručuje Spahić.

Spahićeva majka poslednji put je sa postupajućim tužiocem Sašom Čađenovićem razgovarala 25. maja ove godine. Tokom tog razgovora, kako kaže, obaveštena je da tužilaštvo ima još nekih dokaza, koji će joj biti saopšteni sledeći put. Do tog sledećeg puta ni do danas nije došlo. U međuvremenu je Mirsada Spahić stupila u kontakt sa novim Glavnim specijalnim tužiocem Novovićem sa kojim se takođe srela.

„Ja sam ga u momentu pitala – postoji liikakva šansa da je moj sin živ? – kaže on „Ne, gospođo nemojte da se nadate“.

Ni Novović nakon tog susreta više nije imao vremena za majku ubijenog Spahića. Kako tvrdi nadležni državni organi nisu joj ponudili ni jedan čvrst dokaz da je njen sin zaista ubijen. Ona ističe da Adis nikada nije hapšen niti je osuđivan za neko krivično delo, te da je imao oružani list zbog čega se pita da li bi njenom sinu uopšte mogao biti izdat oružani list da je imao neki krivični dosije.

Na pitanje zbog čega bi on uopšte bio meta Belivukove kriminalne grupe, ako nije imao nikakve veze sa njima Spahićeva majka odgovara da je prema informacijama do kojih je došla meta u stvari bio Adisov šurak Damir Hodžić. Upravo je Hodžić na dan ubistva pozvao Spahića da ga preveze iz Bara do Podgorice.

Zbog čega se tog dana njen sin odlučio da vozi Hodžića i za Mirsadu je zagonetka. Samo zna da je njen sin pošao na Hodžićev poziv uz obećanje da će se vratiti posle podne. Majka ubijenog Spahića i dve godina nakon ubistva njenog sina ipak se nada da će njegovo telo biti pronađeno.

„Ja ću svim silama dok sam živa samo da tražim, ja moram da tražim, ja ne mogu da se smirim. Ima međunarodnih organizacija, obratiću se ja i njima, ali u podsvesti se opet nadam da će naši, policija, tužilaštvo, država, da će se potruditi oko toga…“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare