ZBOG KELJMENDIJA MNOGI VEĆ DVA DANA NE SPAVAJU MIRNO! Otkrio saradnike narko grupe, uskoro će se znati ko su šefovi!

Pred Većem Suda BiH kojim je predsedavala sudija Vesna Jasenković danas je razmatran predlog Tužilaštva BiH da se za naredna tri meseca produži pritvor Anelu Sejfoviću i Ajlinu Ahmiću, koji su, zajedno s Elvisom Keljmendijem, osumnjičeni za organizovani kriminal, neovlašten promet droga i pranje novca.

Suprotno Tužilaštvu, advokati Rusmir Karkin i Senka Nožica, koji zastupaju Sejfovića i Ahmića, tražili su da se predlog odbije i odredi kućni pritvor te sve mere zabrane za njihove branjenike, piše Srpskainfo. Državni tužilac Džermin Pašić, ukazujući na kompleksnost istrage, između ostalog, potvrdio je da se Elvis Keljmendi odlučio na saradnju s Tužilaštvom te da je pušten u kućni pritvor. Pašić je kazao da je pravo osumnjičenih da se brane ćutanjem, ali i da moraju da budu svesni privilegije saradnje s Tužilaštvom.

Tužilaštvo je spremno da predloži blaže mere onima koji sarađuju sa njima, a u suprotnom produženjem pritvora moraju da zaštite svoju istragu.

Keljmendijev iskaz ukazao je na sve pripadnike grupe, kao i na saradnju s drugim grupama, te na činjenicu da su pojedini policajci usko sarađivali s grupom.

Tužilac je naglasio da je završena identifikacija pripadnika ove međunarodne grupe iz inostranstva, ali da nisu navodili njihova imena zbog tajnosti istrage. Među njima je i grupa iz Crne Gore. Pašić je, takođe, naveo da je veliki broj svedoka identifikovan, ali da Tužilaštvo svesno nije priložilo njihove iskaze jer bi otkrivanje čak i sadržaja iskaza dovelo u opasnost njihove živote i živote njihovih porodica.

Pašić je rekao da su u istrazi došli do saznanja koja su ih frapirala, kao što je povezanost pojedinih osoba iz pravosudnih institucija i policije koji su članove grupe obaveštavali o istrazi. Zbog Keljmendijevih izjava, i to bez prisustva advokata, mnogi već dva dana ne spavaju mirno. “Skaj“ mafija imala je i ima pipke u svim strukturama. Zemlja će se tek zatresti jer će uskoro biti poznato ko su Keljmendijevi šefovi, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare