КАШЋЕЛАНУ СУДЕ ЗА СТАНИШИЋА: У Подгорици оптужница против „Кавчана“

ПОДГОРИЧКИ Виши суд, како сазнају „Новости“, потврдио је оптужницу коју је, због убиства Николе Станишића, Специјално државно тужилаштво подигло против наводног вође „кавачког клана“ Слободана Кашћелана (на слици) и још 13 припадника његове криминалне групе.

На оптужници се нашао и високопозиционирани припадник ове екипе Которанин Радоје Звицер (49) са суграђанима Драганом Кнежевићем (40) и Милошем Радоњићем. На списку су и Срђан Јуришевић (48) из Тивта, затим Радоје Живковић (35), Владимир Вучковић (45) и Здравко Перуновић (45) из Никшића, Милан Вујотић (39), Александар Драгићевић (35), Зоран Кажић (45) и Милан Кнежевић (43) из Подгорице, Дарко Прелевић (30) из Пљеваља, као и Крсто Марош.

Према оптужници, Подгоричанина су 1. августа 2020. године, око 16 часова, у заседи пресрели и отели „кавчани“ Вучковић, Јуришевић и Радоњић, и то након што им је Кажић јавио да је Станишић изашао из своје куће и да се мотором креће путним правцем Котор – Тројица – Врмац. Како се сумња, убацили су га у БМВ и по унапред направљеном плану кренули према Његушима, а затим у место Мирац, где им се прикључио Кашћелан у пратњи Перуновића. У ноћи између 2. и 3. августа саопштили су Станишићу да ће бити убијен, након чега је уследила његова молба мучитељима да му дозволе да се помоли. У тренутку док се молио, егзекутори су у главу Станишића испалили више хитаца.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare