PUTIN OŠTRO ODGOVORIO: Ukoliko se pokušaji terorističkih napada nastave na našoj teritoriji, odgovori Rusije biće ŽESTOKI

Ukrajina se danas našla pod opsežnim vazdušnim napadima ruskih snaga, dva dana nakon eksplozije na Krimskom mostu. Vladimir Putin je poručio da će da će Rusija oštro odgovoriti na sve dalje napade Ukrajine.

Kijev navodi da su u današnjim napadima stradali brojni civili, što je naišlo na reakcije svetskih lidera.

Vladimir Putin je, tokom obraćanja na zasedanju Saveta za bezbednost Rusije, rekao da je Moskva pokrenula raketne napade dugog dometa na energetsku, vojnu i komunikacionu infrastrukturu Ukrajine, kao i da će Rusija oštro odgovoriti na sve dalje napade Ukrajine, prenosi Kurir.

„Ukoliko se pokušaji terorističkih akata nastave na našoj teritoriji, odgovori Rusije će biti žestoki i po svojim razmerama odgovarati nivou pretnji stvorenih po Rusku Federaciju. U to niko ne bi trebalo da sumnja“, rekao je Putin.

Govoreći o napadu na most na Krimu, rekao je da je očigledno da su ukrajinske tajne službe naručile, organizovale i izvele teroristički napad sa ciljem da se uništi kritična ruska civilna infrastruktura.

Napadi na ukrajinske gradove naišli su na brojne osude, naročito nakon izveštaja Kijeva da ima više od deset civilnih žrtava i desetine povređenih.

Generalni sekretar UN rekao je da, kao i uvek, civili plaćaju najvišu cenu, a predsednica Evropske komisije da je šokirana i zgrožena napadima. Šef NATO-a kaže da je reč o užasnim i neselektivnim napadima na civilnu infrastrukturu.

Osude su stigle i iz Britanije, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država.

Džo Bajden je rekao da su poslednji napadi demonstrirali „potpunu brutalnost“ ruskog predsednika Vladimira Putina protiv ukrajinskog naroda.

„SAD oštro osuđuju ruske raketne napade širom Ukrajine, uključujući i Kijev. U ovim napadima bijeni su i ranjeni civili i uništeni objekti koji nemaju vojnu namenu. Oni još jednom demonstriraju krajnju brutalnost nelegalnog rata gospodina Putina protiv ukrajinskog naroda“, naveo je Bajden u saopštenju.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare