VULIN SE SASTAO SA GRČKIM MINISTROM: Saradnja policija na visokom nivou, borba protiv organizovanog kriminala prioritet  

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Republici Grčkoj sastao se danas sa ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom u Aleksandropolisu.

Srpski ministar Vulin i grčki ministar Teodorikakos razgovarali su na bilateralnom sastanku o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

Dvojica sagovornika složila su se da je operativna saradnja srpske i grčke policije na visokom nivou, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala, sprečavanja trgovine narkoticima, pranja novca i krijumčarenja ljudi, te da je saradnja dve policije intenzivirana i unapređena u proteklih godinu i po dana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od prioritetnih zadataka Srbije i da je Grčka važan strateški partner u cilju postizanja uspeha u toj borbi.

Ministar za zaštitu građana Panajotis Teodorikakos poručio je da organizovani kriminal ne poznaje granice i da je borba protiv organizovanog kriminala u interesu obe države, te da je srpska policija u mnogim međunarodnim akcijama, usmerenim na borbu protiv kriminala, dala veliki doprinos i dodao da se na pomoć srpske policije ozbiljno računa i u budućem periodu.

Srpski i grčki ministri istakli su da je bilateralna saradnja dve zemlje na visokom nivou, pre svega zahvaljujući dobrim ličnim odnosima predsednika Srbije Vučića i premijera Grčke Micotakisa.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se Republici Grčkoj na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i na principijelnom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, uprkos brojnim pritiscima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare