RONIOCI ZAUSTAVILI PRETRAGU ZA DANAS: Daćemo sve od sebe, tako će biti dok se agonija ne okonča

Pripadnici Ronilačkog regionalnog centra iz Bijele obustavili su za danas potragu za dvoje dece, bratu i sestri starim dve, odnosno pet godina, koji se od juče vode kao nestali kada je automobil u kome su putovali sleteo u kanjon Tare sa magistralnog puta Mojkovac-Đurđevića Tara.

U istoj nesreći, koja se dogodila u petak u 16.59, smrtno je stradala njihova majka Jelena Vuković (27), dok su spasioci iz olupine automobila izvukli živog njihovog takođe maloletnog brata koji je prevezen u bolnicu.

Tragedija se dogodila u mestu Splavište, na oko pet kilometara od mosta na Đurđevića Tari prema Mojkovcu, a na mestu gde je vozilo sletelo u Taru kanjon je dubok pedesetak metara.

– Ronioci koji su jutros stigli iz Bijele su se povukli u popodnevnim satima i posao će nastaviti sutra, a prethodno su pretražili potez Tare dug oko četiri kilometra. U akciji učestvuje i više rafting klubova iz Crne Gore koji su još uvek na terenu i koji su prečešljali površinu reke i priobalje od mesta nesreće pa skroz do Šćepan polja, odnosno celom dužinom kanjona. Svi smo dali sve od sebe i tako će biti sve dok se agonija ne okonča – kaže jedan od učesnika potrage za dečakom i devojčicom.

Potragu je, kaže on, znatno omela smanjena vidljivost u reci koju su zamutile kiše koje su pale prethodnih dana. Mesto gde je automobil sa majkom i troje dece sleteo u kanjon, nastavlja on, važi za rizičnu deonicu.

– Nivo reke je nešto veći nego proteklih nedelja, a Tara je uvek brza. Na njoj nema virova, ali je zato puno vrtloga i dosta stenja i u samoj reci i pored nje – kaže sagovornik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare