СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ЧАЂЕ: Да ли су окривљени и човек са шеширом иста особа? 

НА суђењу Вуку Урсулову, окривљеном за убиство Драгана Ристића Чађе 10. септембра 2020. године у Калуђерици, данас су у Вишем суду у Београду прегледани снимци надзорних камера у Улици Рудија Чајевца на Миријеву, где је то јутро снимљен аутомобил оптуженог.

На снимцима се види да то јутро око 7 часова сиво возило довози и паркира мушкарац у црном доњем делу тренерке, сивој дуксерици са капуљачом, црним патикама и на глави белим шеширом са тамном траком. Излази из аутомобила и пешке одлази паркингом. Око 8.35 часова види се да долази Вук Урсулов у црној краткој мајици, шареном шорцу и црним патикама, улази у аутомобил, али не креће. Затим излази отвара хаубу, нешто ради и онда се враћа и седа за волан, отвара прозор, избацује леву руку и одлази аутом око 8.44 часа.  Заменик тужиоца је тврдила да се на левој руци Урсулова види бројаница, као и на левој руци особе са шеширом и тражила да се то констатује, али је судија рекла да се не види. На претресу је испитана и Марија Цвејић Ђурић, која је урадила антрополошко вештачење на основу видео снимака и навела да није сигурно да је Урсулов исти као особа са шеширом.

– Нема ничега што искључује могућност да су у питању исте особе, али код особе са шеширом се види мало детаља. Особа у шорцу карактеристично маше рукама док хода и гега се, док особа са шеширом држи руке у џеповима дуксерице и мирније хода. Код ње се не види тај карактеристичан ход, али можда је зато што држи руке у џеповима – казала је вештак.

Drugi pišu

ДАО ШИФРЕ ЗА ТЕЛЕФОНЕ

СУДИЈА Славица Николић питала је Урсулова зашто не да шифре да се отворе његов приватни телефон који му је полиција одузела посла хапшења, ако и „ајфон“ са „скај“ апликацијом, који му је како је рекао 10. септембра дан уочи хапшења послао Александар Шарац и који му је остављен у прегради аутомобила.

– Немам ја шта да кријем, то је најобичнији телефон – рекао је Урсулов и издиктирао шифре. Судија је наложила да се извештаче одузети телефони и одреди комплетна садржина.

Она је рекла да особа са шеширом делује здепастије и ширих је кукова, него особа у шорцу, али и да је то могуће због гардеробе коју носи.

– Покушала сам да на истим местима којим се крећу поредим висину обе особе и особа са шеширом делује нешто виша и крупнија, али то не може да се трвди, јер ни једног тренутка нису баш у истом положају – казала је вештак. – Обе особе имају дугачак корак, али различит начин хода.

Урсулов је износећи одбрану испричао да се договорио са  Александром Шарцем да му прода возило и да је овај послао момка Бобана да га одвезе код мајстора, јер је имао проблема са паљењем. Ујутру му је поруком јавио да су Бобана мајстори „испалили“ и да му је ауто остављено у Улици Рудија Чајевца на Миријеву, па је Урсулов, како тврди, отишао по њега градским превозом. Он све време тврди да нема никакве везе са убиством Ристића.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare