MONSTRUOZNI PLAN Marka koji je ubio ćekricu.

Marko je kobnog dana pozvao Suzanu i naterao njihovu ćerkicu Petru da joj kaže kako je njima u stanu lepo i da ona dođe kod njih, da budu zajedno. Hteo je, verovatno, da je namami da dođe, da i nju ubije.

Neprestano brišući suze sa lica, ovo, za “Novosti”, kaže rođeni brat Suzane Budimirović, majke dvoipogodišnje devojčice, koju je otac Marko Budimirović (35) mučki ubio u utorak po podne u svom iznajmljenom stanu na Vojničkom trgu broj 18 u Vršcu.

Udavio ju je u kofi punoj vode, a potom se obesio o luster.

Ovoj nezapamćenoj tragediji prethodila je zabrana prilaska supruzi, koja je Marku bila izrečena još u maju ove godine, nakon što ga je Suzana prijavila za nasilje u porodici.

Zverski ju je tada pretukao u porodičnoj kući njenih roditelja, u Prvomajskoj ulici, u kojoj su svi zajedno živeli. Od tada ni toj kući nije smeo da priđe.

– Već duže vreme je on bio nasilan prema Suzani. Imao je psihičkih problema, zbog kojih su mu nadležne institucije naložile da se leči, ali je njegov izbor bio da li će da pije terapiju ili neće – nastavlja Suzanin brat.

Ubica je pre nedelju dana osuđen zbog nasilničkog ponašanja prema supruzi, na uslovnu kaznu od tri godine, uz obavezno psihijatrijsko lečenje. Dobio je, međutim, pravo da jednom nedeljno samostalno viđa ćerkicu, jer je, kaže sagovornik “Novosti”, procenjeno da neće da naudi detetu.

– Suzana se tome protivila. Govorila je da je Marko opasan, ali su nadležni smatrali da ona to kaže samo zato što je bila u lošim odnosima sa njim. Njihov stav je bio da je on bio nasilan samo prema majci, a ne i prema detetu. Uz to, on je imao i papire kao dokaz da mu je zdravstveno stanje koliko-toliko dobro i da može da bude sam sa Petrom – objašnjava neutešni ujak tragično nastradale devojčice.

Da će da počini ovaj gnusni zločin, Marko je tog dana najavio putem SMS poruka i video-snimka, koje je, takođe, slao supruzi, sa kojom je bio u brakorazvodnom procesu. Snimak je poslao i jednom lokalnom portalu, što jasno ukazuje da je bio svestan onoga što radi.

– Nepovezano i, očigledno, u rastrojstvu, on je u tom videu govorio da njegov život više nema smisla, te da će on da ide i da će sa sobom da povede ono što najviše voli. Na snimku se vidi i crvena plastična kofa, u kojoj je, ispostavilo se, kasnije oduzeo život svojoj nedužnoj ćerki – kaže izvor “Novosti”.

Snimak je na više adresa poslao oko 13 časova, a već sat vremena kasnije policija, koja je na teren izašla nakon što im je uznemirena majka sve to pokazala, zatekla je stravičan prizor. Jezive scene videle su i komšije, koje kažu da Marka nisu poznavale, jer je u tom stanu živeo tek nekoliko meseci.
– Dok je trajao uviđaj, kroz poluotvorena vrata stana video sam devojčicu kako sklupčana leži na podu. Bila je gola do pojasa. Jezivo i bolno – svedoči nam Markov prvi komšija, koji kaže da tog dana nije čuo nikakvu buku iz stana.

Markove kolege iz Opštinske uprave Vršac, gde je radio u Odeljenju za javne nabavke, kažu da je bio izuzetno stručan, posvećen poslu, miran i povučen. Znali su da je imao problema u braku, ali ne i da je sposoban da počini ovakav zločin. Sablažnjen je i njegov stanodavac, koji kaže da je bio fenomenalan momak, da je redovno plaćao kiriju i sve ostale račune.

Devojčica će danas u 16 časova biti sahranjena na Gradskom goblju u Vršcu. A njen otac i ubica dan kasnije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare