MASKIRANI USRED NOĆI UPALI U FIRMU, IZVUKLI KINEZA IZ KABINE, PRETUKLI GA, A ONDA ZAPALILI MAŠINU! Haos u Boru! ŠESTORICA NA JEDNOG, SVI IZA BRAVE! 

Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.

Nakon raspisane potrage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku za  M. V. ( 1972) iz ovog grada, za kojim se intenzivno tragalo više dana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti on se u pratnji svog advokata javio nadležnom tužilaštvu.

Sumnja se da su M. V. i još pet lica, koja su ranije bila uhapšena, 24. septembra, oko 23.30 časova, maskirani ušli u „Donji deo grebena“ na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom.

Kako se sumnja, najpre su ga izvukli iz kabine, više puta udarili, a potom kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme „Jinshan construction“ i na njoj izazvali požar. 

Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.

Osumnjičenog je nadležno tužilaštvo saslušalo, a nakon saslušanja sudija za predhodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare