UDARNA VEST! Legendarni fudbaler osuđen na DEVET godina robije zbog grupnog silovanja! Italija traži izručenje

Penzionisani brazilski napadač Robinjo (38), nekadašnja velika fudbalska zvezda sa 100 nastupa za reprezentaciju, osuđen je u Italiji na devet godina zatvora zbog silovanja nakon što je njegova žalba odbijena.

On se trenutno nalazi u Brazilu, a italijansko Ministarstvo spoljnih poslova je izdalo zahtev za izručivanje. Uz Robinja, osuđen je i njegov prijatelj Rikardo Falko, koji je 2013. godine takođe učestvovao u grupnom silovanju žene u milanskom noćnom klubu Sio kafe.

Robinjo je osuđen pre pet godina, a posle njegove žalbe suđenje je okončano u sredu. Sadašnja presuda je pravosnažna i više nema mogućnosti žalbe, a prema italijanskom krivičnom zakonu, izdržavanje zatvorske kazne mora početi odmah. Brazil skoro nikada ne izručuje svoje državljane, a prema pisanju medija, Robinjo će biti slobodan, ali mu neće biti dozvoljeno da napusti granice zemlje.

– Mojem klijentu nije bitno da li će kazna biti izdržana u Brazilu ili Italiji. Važno je da se pravda sprovede i da kazna bude u potpunosti izdržana – rekao je advokat silovane žene Jakopo Njoki, prenosi Sportal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare