HITAN NADZOR U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD NAKON UŽASA U VRŠCU: Proverava se da li vraćanje deteta OCU MONSTRUMU bilo po zakonu 

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju oglasilo se nakon što je Marko B. iz Vršca ubio svoju dvoipogodišnju ćerku pa sebe.

Pomahnitali Marko B, podsetimo, ubio je juče svoje dete koje mu je dodeljeno od strane Centra za socijalni rad i to samo nekoliko dana nakon presude kojom je uslovno osuđen na tri godine zatvora zbog nasilja u porodici.

– U vezi strašnog porodičnog nasilja koje se dogodilo u Vršcu obaveštavamo javnost da Ministarsto u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac u oblasti porodično-pravne zaštite. Zakonom je propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku sa sedištem u Novom Sadu. Prema našim saznanjima ovaj organ je taj postupak i započeo – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rezultati izvršenog nadzora, dodaje se u saopštenju, pokazaće da li je Centar za socijalni rad Vršac u vršenju poslova zaštite i pomoći konkretnoj porodici postupao u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada i da li je eventualno bilo propusta u radu i ko je za njih odgovoran.

Tragedija kakvu Srbija ne pamti, podsetimo, dogodila se juče oko 15 sati kad je Marko B. udavio svoje dete staro dve i po godine, najverovatnije u kofi vode, a potom se obesio.

Markova supruga Suzana B. je oko 14.15 sati prijavila je dežurnoj službi policije da joj je poslao poruku preko telefona da će ubiti sebe i dete.

Suzana i Marko su inače bili u fazi razvoda.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare