PREDSEDNIK SRBIJE U DOMU VOJSKE Vučić na predstavljanju Sabranih dela Milorada Ekmečića: Duboka misao i nadmoćna vizija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svečanoj sali Doma Vojske Srbije u Beogradu prisutstvuje predstavljanju kapitalnog izdavačkog projekta „Pravoslavne reči“: Sabrana dela akademika Milorada Ekmečića u 15 knjiga.

Predsednik Vučić se obratio prisutnima:

„Duboka misao i nadmoćna vizija“, citirao je Bećkovića na početku obraćanja predsednik Vučić, pa dodao:

„Ekmečić je mnogo godina pre smrti predvideo sva današnja dešavanja i sukob u Ukrajini i globalnu ekonomsku krizu“.

„Svoje rodoljublje je zasnovao ne na mržnji nego na neisrcpnom prikupljanju istorijske građe. U amanet nam je ostavio želju da ne ratujemo. Život Ekmečića kretao se ‘između klanja i oranja’. U njegovoj porodici je 78 prebilovačkih mučenika, među njima i otac Ilija“.

Predsednik je podsetio da je Ekmečić i nosilac ordena Svetog Save.

Vučić je citirao i Kusturicu, koji Ekmečića ocenjuje kao čoveka koji zna sve, i to nesebično deli. Predsednik se zahvalio Gutoviću na ovim sabranim delima koja su od velikog nacionalnog interesa i istakao da ove knjige treba da budu u lektiri, u svim domovima.

Istakao je da je teško danas primaću ugao u kojem ćete da čuvate zemlju, a da se ne zamerite srcima našeg naroda.

„Veoma sam zabrinut za ishod neke nove Staljingradske bitke, ako do nje dođe. Ostaje pitanje šta ćemo mi sa sobom i hoćemo li uspeti da sačuvamo i levu i desnu obalu Dunava, za naš narod. I sa tim zavetom treba da gledamo u budućnost. Ekmečić je znao šta je potrebno za srpsko srce i srpsku dušu, ali se uvek setio i šta je potrebno srpskoj glavi“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare