MIKETIĆU 12 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO KIK-BOKSERA VLADANA CVETKOVIĆA 1997. GODINE! Pavlović oslobođen!

Tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Milenko Erčić posle zločina kratko je rekao medijima da je razlog za Cvetkovićevo ubistvo bio „prethodni banalni nesporazum između ubica i žrtve“

Predrag Miketić osuđen je danas na 12 godina zatvora zbog ubistva kik-boksera Vladana Cvetkovića (19) 3. novembra 1997. godine.

Gorana Pavlovića koji se sumnjičio da je Miketiću bio pomagač, oslobođen je optužbe.

Inače, Predraga Miketića je Srbija tražila 23 godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica od 2004. Uhapšen je 2020. u Baru gde se godinama skrivao, a zatim je izručen Srbiji.

Podsetimo, kik – bokser i bivši reprezentativac Jugoslavije Vladan Cvetković ubijen je ispred stadiona Crvene zvezde, kada se vraćao s treninga. Očevici su ispričali da se tada najpre čula svađa, a da su zatim odjeknuli i hici. Mladić je smrtno ranjen ostao da leži na betonu, dok su izvršioci pobegli.

Tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Milenko Erčić posle zločina kratko je rekao medijima da je razlog za Cvetkovićevo ubistvo bio „prethodni banalni nesporazum između ubica i žrtve“. On je napomenuo i da nijedan od dvojice osumnjičenih prethodno nije imao problema sa zakonom.

Roditelji Vladimira Cvetkovića bili su razočarani. 

Vladanova majka nije čula dobro sudijine reči za Gorana Pavlovića, pa je pitala našu novinarku da joj ponovi. Kada je čula da je oslobođen optužbi zanemela je od šoka i u očaju nastavila da gleda u zemlju pridržavajući se za naslon klupe ispred sebe, kao i kada je čula presudu za Predraga.

Osuđeni Miketić se posle presude okrenuo bratu blizancu i dobacio mu:

–  Dobro je – pokazujući rukom na dole, kao znak da se primiri.

Sudija je tokom izricanja presude istakao da je Predrag u Vladana ispalio šest metaka, a da je kik-boksera pogodilo pet, koji su mu uzrokovali krvarenje trbušnih i grudnih organa, usled čega je nastupila i smrt.

U obrazloženju je naveo da je Miketiću delo sa teškog ubistva preinačeno u obično.

– Nema dokaza da je reč o teškom ubistvu jer ono nije izvršeno na podmukao i bezobziran način. Za to je potrebno da počinilac uradi to lukavo, prepredeno i skriveno, odnosno na taj način da se žrtva ne nada tome. Nije isključeno da je oštećeni Cvetković znao da će biti upucan i da je imao mogućnost da se odbrani. Takođe, nije u pitanju ni bezobzirna osveta jer nema dokaza da je između njih dvojice postojao međusobni sukob koji bi to uzrokovao. Na osnovu svega toga, sudsko veće je ustanovilo da je reč o krivičnom delu ubistvo – naglasio je sudija.

Predsednik sudskog veća je na kraju   objasnio i da je Pavlović oslobođen krivice jer nije dokazano delo za koje se teretio.

– Nema dokaza da je sa umišljajem pomogao Miketiću da usmrti žrtvu, niti da mu je unapred obećao skrivanje, niti da je to radio kasnije, po raznim mestima, kako se navodilo. Takođe, reč je i o zastarelom delu – istakao je sudija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare