MASK ZAPALIO SVET OBJAVOM O KOSOVU Milijarder predložio mirovno rešenje za Ukrajinu i izazvao buru, stigao i odgovor iz Rusije: „RAZOTKRIO SI SE“

Milijarder Ilon Mask izazvao je pravu buru tvitom u kojem je predložio mirovno rešenje za rat u Ukrajini. On je predložio da se Krim prepusti Rusiji, a da se u regionima Donbasa stanovnici izjasne na referendumu uz prisustvo stranih posmatrača, pritom poredeći Donbas sa Kosovom.

Mask je naveo četiri tačke „ukrajinsko-ruskog mira“ i pozvao korisnike da izraze svoj stav prema nacrtu.

On je naveo da je potrebno ponoviti izbore u regionima koji su se izjasnili za pripajanje Rusiji, pod nadzorom Ujedinjenih nacija, pa ako narod izrazi volju da Rusije ode, tako treba i da bude.

Krim, kako je napisao, ostaje formalno deo Rusije, kao što je bio od 1783, odnosno do greške Nikite Hruščova.

– Rusija odlazi ako je to volja naroda – dodao je.

Šef “Tesle je zamolio korisnike da glasaju sa “da” i “ne” o njegovoj ideji. Ali, njegova inicijativa je razbesnela Ukrajince, reagovao je i Volodimir Zelenski, koji je postavio svoju anketu.

“Kojeg Ilona Maska više volite?”, upitao je u postu pružajući dva odgovora: “onog koji podržava Ukrajinu” ili “onog koji podržava Rusiju”.

Mihajlo Podoljak, savetnik ukrajinskog premijera Volodimira Zelenskog, je u odgovoru Masku izneo, kako je naveo, bolji mirovni plan, prema kojem „Ukrajina oslobađa svoje teritorije, uključujući anektirani Krim“. U Rusiji bi, prema Podoljaku, trebalo da se izvrši demilitarizacija i obavezna denuklearizacija, kako ne bi mogla više da bude pretnja drugima, a ratni zločinci da idu na međunarodni sud.

Oglasio se i Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, koji je ironično ocenio da u slučaju prihvatanja Maskovog plana, „Rusima treba vratiti i Aljasku“.

– Ona je takođe bila ruska, a Putin voli da okuplja ruske zemlje. Dakle, očigledno bi SAD trebalo da se obavežu i vrati im Aljasku pre nego što im Rusija objavi rat. Nekima je tako lako da upravljaju životima i zemljom Ukrajinaca – napisao je.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare