ČAST JE BILA IMATI TE ZA BRATA: 7 godina od ubistva mladog Kićuna, zadesila ga očeva sudbina, obojica su OVAKO likvidirani /VIDEO/

Filip Vilotijević zvani Kićun (25) iz Novog Sada ubijen je u Subotici 4. oktobra 2015. godine uveče oko 23 sata.

Danas je u štampi objavljen pomen sa sledećim rečima:

Printscreen Novosti citulje

„Sedam godina je od smrti. Čast je bila imati te za brata. Večna ti slava“.

Potpisnik je Alen Kurina, koji važi za vođu jednog od najjačih kriminalnih klanova u Vojvodini.

Filip je bio sin Kićuna Vilotijevića koji je 1999. godine izrešetan u ulici Narodnog fronta u Novom Sadu. Od oca je „preuzeo“ nadimak. Ubistvo starijeg Vilotijevića se smatra najspektakularnijom mafijaškom likvidacijom u tom gradu. Tata Kićun je važio za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu.

Mlađi Kićun je ubijen na Paliću, kod Subotice, u sačekuši kada je više napadača iz automobila u pokretu ispalilo kišu metaka na auto u kojem je Filip bio sa A.K. iz Subotice, koji je samo ranjen, dok je Kićun na mestu ostao mrtav. Ubistvo se dogodilo na području Aleksandrovih salaša.

Protiv Filipa Vilotijevića policija je od 2006. podnosila nekoliko prijava za najteža krivična dela, ali ni za jedno nije osuđen. Sve istrage vođene protiv Vilotijevića u godinama pre smrti misteriozno su prekidane.

Za Filipom Vilotijevićem policija je raspisivala potragu, jer je, pored Vukašina Cmiljanića, bio osumnjičen i za učestvovanje u pucnjavi u kafeu „Džast vanila“ na beogradskoj Adi Ciganliji, u kojoj je ubijena Tamara Radulović (29), u maju 2013. godine.

Dvojica osumnjičenih za ubistvo Tamare uhapšeni su na administrativnom prelazu Merdare. Posle ubistva na Adi Ciganliji, oni su pobegli na Kosovo i Metohiju s lažnim dokumentima i navodno im je u skrivanju pomagao Liridon Keljmendi, sin narko-bosa Nasera Keljmendija. Vilotijević je osuđen na dve godine i šest meseci zbog izazivanja opšte opasnosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare