VIZIJA saradnje i čvrstog partnerstva: Vučić sa Orbanom i Nehamerom na radnom ručku 

Predsednik Vučić sa Orbanom i Nehamerom ranije danas razgovarao o migrantskoj krizi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom na ručku koji je za goste priredio domaćin.

– Vizija saradnje i čvrstog partnerstva, jedan je od temelja naših odnosa sa prijateljima. O tome razgovaramo čak i na ručku koji nam je priredio naš tradicionalno sjajan domaćin Viktor Orban – piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Vučića.

Udarne vesti

Predsednik Vučić sa Orbanom i Nehamerom ranije danas razgovarao o migrantskoj krizi, kao i o zajedničkoj akciji protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja.

– Razgovarali smo o svim važnim i teškim pitanjima sa kojima se suočavamo. Svi smo pritisnuti, i to znaju i Mađari i Austrijanci, a naročito mi Srbi. Biće teško premostiti jesen i zimu. Plašim se da će još teža biti naredna zima. Zajednički preduzimamo akciju u oblasti migratorne politike. Mi sada ponovo imamo rast izbeglica iz Sirije i drugih zemalja, a sada imamo priliv i ljudi iz Ukrajine i Ruske Federacije. Želim da obavestim sve da će se Srbija do kraja godine uskladiti sa viznom politikom EU pa Srbiju neće moći da koriste kao dolaznu zemlju oni koji je koriste kao zemlju na daljem putu ka zapadu – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare