UŽIVO PREDSEDNIK SRBIJE IZ BUDIMPEŠTE: U Beogradu ćemo 7. oktobra potpisati sporazum sa Mađarskom i Austrijom /FOTO/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na zajedničkoj konferenciji za medije u Budimpešti posle sastanka sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Austrije Karlom Nehamerom.

„Želim da izrazim zahvalnost našem domaćinu Orbanu na gostoprimstvu, jer uvek ima dovoljno hrabrosti da pokrene važna regionalna pitanja“, rekao je Vučić, pa dodao:

„Danas smo razgovarali o svim važnim i teškim pitanjima, i o energetici i o finansijskim pitanjima. Svi znamo koliko će biti teško premostiti i jesen i zimu. Ja nisam optimističan, mislim da će sledeća zima biti još teža“.

Centralna tema je bila migratorna politika.

„Mi sada ponovo imamo rast izbeglica iz Sirije i drugih zemalja, a sada imamo priliv i ljudi iz Ukrajine i Ruske federacije. Do kraja godine ćemo se značajno uskladiti sa viznom politikom UN, pa Srbiju neće moći da koriste kao dolaznu zemlju oni koji je koriste kao zemlju na daljem putu ka zapadu“, prenosi Kurir.

„Rešili smo da pokušamo da zajedničkim radom pomognemo i Mađarskoj i Austriji i Srbiji. Već za nekoliko dana, 7. oktobra, u Beogradu ćemo potpisati sporazum, a onda napraviti i akcioni plan“.

„Kada pričamo o rezervama gasa, svako čuva svoje, a ako nam zafali, imaćemo od koga da uzmemo. Isto važi i za hranu“.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare