STRAVIČAN događaj učenika sa posebnim potrebama u Kaluđerici MAKAZAMA UBO DEVOJČICU U ČELO

U jednoj osnovnoj školi u Beogradu u četvrtak po podne učenik s posebnim potrebama je makazama za sečenje papira ubo u čelo devojčicu iz razreda, prenosi Kurir! Kako je najavljeno školska uprava bi danas trebalo da raspravlja o ovom slučaju, za koji roditelji ostalih učenika tvrde da nije jedini kada je reč o tom dečaku.

Radunka Lazić, predsednica Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom i majka dečaka sa autizmom, gostovala je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gde se dotakla ovog nemilog događaja.

– Propusti budu i sa jedne i sa druge strane. Ne treba biti isključiv. Nekad roditeljska strana nema dovoljno roditeljskog kapaciteta, negde ta druga strana nema dovoljno kreativnih veština da izađe u susret. Nekad ni stručna služba ne pruži pravovremenu podršku. Sve u svemu, deca nisu kriva već mi odrasli. Deca imaju neotuđiva prava da budu samo deca, a mi da li smo roditelji ili zaposleni u tim sredinama odgovaramo zašto nismo približili strane dece sa smetnjama i ostale populacije – rekla je Lazić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare