САОБРАЋАЈНА ПОЛИЦИЈА: Откривено 10.846 саобраћајних прекршаја за три дана

ТОКОМ протекла три дана акције појачане контроле свих учесника у саобраћају, саобраћајна полиција контролисала је 33.739 возила, а откривен је укупно 10.846 саобраћајних прекршаја, саопштила је данас Управа саобраћајне полиције.

Највећи број учесника у саобраћају, укупно 5.292, санкционисан је због прекорачења брзине, док је због некоришћења сигурносног појаса санкционисано 2.066 возача, односно путника.

Током трајања акције, алкотестирано је 28.376 возача, а због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 848 возача.

Чак 161 возач задржан је на трежњењу у службеним просторијама, јер је управљао возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, а задржано је и 27 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Највише прекршаја откривено је на територији Новог Сада, 952, док је на територији Полицијске управе у Чачку откривено 884, а на територији Полицијске управе за Београд 846 прекршаја.

С обзиром да предстоји период неповољнијих временских прилика, што ће отежати услове за одвијање саобраћаја, Управа саобраћајне полиције апелује на све учеснике у саобраћају да повећају опрезност и поштују саобраћајне прописе.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare