PUTINOV NOŽ U SRCE SRBIJE! Moskva ne bira sredstva: Šef Kremlja koristi Kosovo za svoje „ratne igre“!

Predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je Kosovo da bi pokušao da opravda aneksiju četiri ukrajinske oblasti.

Vladimir Putin je po ko zna koji put iskoristio Kosovo za svoje potrebe, ali sada prvi put i zvanično, „na papiru“. 

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova o referendumima u oblastima Donjeckoj narodnoj republici, Luganskoj narodnoj republici, Herson i Zaporožje, poziva se i na odluku Međunarodnog suda pravde po pitanju Kosova.

Zvanična Moskva se poziva upravo na presudu Međunarodnog suda pravde o Kosovu i Metohiji iz 2010. godine, kako bi dokazala da su sprovedeni referendumi u skladu sa međunarodnim pravom. Kako se navodi u saopštenju, „potvrđeno je da jednostrano proglađenje nezavisnosti jednog dela države ne krši nijednu normu međunarodnog prava“.

– Uprkos provokacijama kijevskog režima koji je zločinački naredio da se masovno granatiraju područja na kojima se okupljaju civili i civilni objekti, ljudi se nisu plašili da izađu na birališta i izraze svoju volju. Rezultati plebiscita govore sami za sebe – stanovnici Donbasa, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti ne žele da se vrate nekadašnjem životu. Napravili su svestan i slobodan izbor u korist Rusije … Narod Donbasa i juga Ukrajine iskoristio je svoje zakonito pravo na samoopredeljenje u skladu sa Poveljom UN, međunarodnim sporazumima o ljudskim pravima iz 1966. godine, Završnim aktom OCSE iz Helsinkija iz 1975. i presudom Međunarodnog suda pravde UN o Kosovu. 22. jula 2010 – navodi se, između ostalog, u saopštenju, prenosi Republika.

Ta odluka međunarodnog suda pravde je bolna tačka za Srbiju, jer su tadašnje vlasti i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić dali legitimetet Albancima da govoro o nezavisnosti lažne države.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare