НОВИ САД БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ Вучевић: Уписали смо 17.300 деце у Предшколску установу

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић посетио је новоизграђени вртић „Камичак“ Предшколске установе „Радосно детињство“ који се налази у Улици Милана Тепића бб у Ветернику.

Градска управа за имовину и имовинско-правно односе инвестирала је у изградњу тог објекта укупне површине 2051,00 м2, а радови који су почели на лето 2021. године, окончани су и пре уговореног рока.

– Веома сам поносан на овај пројекат у Ветернику, односно на нови објекат ПУ „Радосно детињство“. У новоизграђени вртић „Камичак“ уписано је 274 деце која су распоређена у 12 група, од којих је шест јаслених. Честитам запосленима из Градске управе за имовину и Градске управе за образовање који су одлично изнели овај пројекат, као и свим запосленима у „Камичку“ и желим им успех у раду. Ове године ћемо имати око 17 300 уписане деце у Предшколску установу што је рекордан број. Подсетићу на то да је, када сам био изабран за градоначелника пре десет година, било уписано знатно мање, око 15 700 деце. То је резултат одговорне политике, а не нека јефтина политичка парола без покрића. Ми смо показали да имамо стратегију како да ширимо број вртића, а да очувамо „Радосно детињство“ које је тог септембра 2012. године, дуговало преко милијарду динара. Решили смо тај проблем, као и онај који нам је у аманет оставила прошла власт, а у вези са Централном кухињом која данас одлично ради. Током последњих десет година, ми смо изградили чак пет нових вртића, а 11 смо проширили, чиме смо створили услове за пријем нове деце. Поред тога смо 2015. године донели одлуку да субвенционишемо боравак деце у приватним вртићима, а 2019. одлуку да вртићи у Новом Саду буду бесплатни. Ови показатељи нису нешто што се подразумева и то је пракса у свим градовима и општинама, већ је одраз снаге града – истакао је градоначелник Вучевић.

Drugi pišu

Градоначелник је нагласио да је следећи изазов повећање стандарда запослених.

– Пре једне деценије, наше васпитачице су имале око 35 000 динара месечну плату, а она је данас преко 56 000 динара. Са повећањем које нас чека од јануара, примања васпитачица ће ићи до 63 000, што свакако није довољно, али јесте битна разлика у односу на раније. Додатно, повећали смо и износ солидарне помоћи коју пружа Град, а која је за ову годину виша и износи 60 000 динара по запосленом. Проблем су и даље плате сервирки, куварица и запослених који одржавају хигијену објекта, јер смо ту ограничени законима и морамо наћи начин да и том делу запослених у „Радосном детињству“ расту примања – истакао је градоначелник Вучевић.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare