LAVROV: Amerikanci potčinili Zapad kao što je to radio Hitler, Ukrajinu koriste kao instrument protiv Rusije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrovizjavio je danas, tokom govora pred Državnom dumom, da SAD koriste Zapad kako bi pretvorili Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao evropske zemlje za napad na Sovjetski savez, prenosi RIA Novosti.

„SAD su danas sebi potčinile gotovo ceo kolektivni Zapad, mobilišući ga da pretvori Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije, baš kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao većinu evropskih zemlja za napad na ŠSR“, rekao je Lavrov.

Lavrov je, tokom obraćanja Državnoj dumi, istakao da „kao ni tada, ni sadašnjim planovima nije suđeno da se ostvare“ i dodao da je predsednik Vladimir Putin to jasno rekao tokom govora u Kremlju.

Ministar spoljnih poslova Rusije je rekao i da je prisajedinjenje Donjecke i Luganjske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti Ruskoj Federaciji logičan nastavak ponovnog ujedinjenja ruskih zemalja koje je počelo 2014. godine.

On je istakao da su neprekidno rasle ozbiljne pretnje režima u Kijevu na živote i bezbednost ljudi po nacionalnoj, jezičkoj i verskoj osnovi, što je, kako je rekao, učinilo nemogućim postojanje DNR i LNR, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastavu Ukrajine.

„Te pretnje su onemogućile opstanak tih regiona unutar Ukrajine“, rekao je Lavrov.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare