SJAJNI PARTIZAN I SJAJAN POČETAK ABA lige u Zagrebu

Košarkaši Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu na svojoj premijeri ABA lige u Zagrebu. Posle smušenog starta, Željkova ekipa je videla samo autoput ispred sebe i u potpunosti je nadigrala Vukove sa Tuškanca, koji su pokušali koliko-toliko da ispariraju ekipi koja će ove sezone posle skoro decenije zaigrati u Evroligi – 81:105.

Upravo će ova pobeda biti i lepa uvertira za taj prvi Partizanov susret koji će uslediti u Berlinu pokraj reke Špreje u petak, kada crno-beli gostuju Albi iz Berlina. Uspeo je Željko Obradović da sačuva udarne igre svog tima, nikome nije preterivao sa minutažom, pa samim tim svi odmorni mogu da otputuju u Nemačku.

I bez povređenog Alekse Avramovića, koji neće neko vreme biti na parketu, ekipa Partizana je izgledala prilično kompaktno, naročito u fazi napada, koji je kroz dobar deo susreta funkcionisao odlično. Odbrana je, ruku na srce, škripala na početku, kada je Cibona „gurala“ i do +8, ali se situacija brzo iskristalisala i crno-beli otišli na ogromnu prednost.

Trojke su bile ključno oružje u rukama Partizana i upravo je na ovoj kategoriji crno-beli tim i napravio ključnu razliku. Uz sve to, Partizan je uspevao da dođe do daleko većeg broja slobodnih bacanja, koje je danas realizovao u solidnom procentu. Nije tu kaskala ni Cibona, ali na skoro duplo manjem uzorku.

Titulu najefikasnijeg podelila su tri igrača Partizana – Tristan Vukčević, Uroš Trifunović i Kevin Panter koji su ubacili po 14 poena. Dvocifreni su bili još Joanis Papapetru sa 11 poena, te Matijas Lesor, Dante Egzum i Danilo Anđušić koji su dali po 10 poena.

Na drugoj strani, Krešimir Ljubičić je ubacio 19 poena, Lovro Mazalin je dodao 10, koliko je postigao i Nikola Malešević. Vredi istaći 15 asistencija Borne Kapuste, što je sedmi najbolji učinak ikada u ABA ligi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare