Bakir Izetbegović doživeo POLITIČKU KATASTROFU! Trivić i Dodik NEIZVESNO

U Bosni i Hercegovini se danas održavaju opšti izbori – biraju se članovi Predsedništva BiH i zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsednik Republike Srpske, zastupnici u parlamentu RS i parlamentu Federacije, kao i zastupnici u skupštinama deset kantona. Pored toga što su najkomplikovaniji po sistemu glasanja, ovo su i najneizvesniji izbori u BiH i odlučujući su za deblokadu vlasti.

Milorada Dodika tvrde da imaju vođstvo.

Velika izlaznost ide u korist gospođe Trivić, jer to pokazuje da su ljudi spremni da nešto menjaju.

– To pokazuje da je očigledno da je gospođa Trivić u prednosti. Sada svi proglašavaju pobedu. Za Republiku Srpsku bi bilo najvažnije da legitimitet izbora bude nesporan. Važno je da dobijemo pomirenu i jaču Republiku Srpsku, a ne posvađanu – kaže Cvetićanin.

Bakiru Izetbegoviću se sprema porez, iako je dobio vetar u leđa od islamske zajednice.

– Ovo je politička katastrofa za njega. On je imao snažnu podršku, jer se na njega gledalo kao na naslednika Alije Izetbegovića, a sama činjenica da neće dobiti većinsku podršku govori da će izgubiti – kaže dr Petrović.

Portparol Milorada Dodika: Ko gubi ima pravo da se ljuti

– Možemo da kažemo da je trend sve bolji i bolji i razlika u korist Dodika je sve veća i veća i mislim da ćemo uskoro moći da kažemo i da će i treći put pobediti. Zahvalni smo građanima, uskoro ćemo imati i zvanične podatke i moći ćemo da proglasimo pobedu – kaže Kovačević

– Nema potrebe da budemo nestrpljivi. Ali apelujemo i na druge političke stranke da budu malo ozbiljniji i malo odgovorniji prema građanima RS i mi razumemo da ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ne treba svoju ljutnju da ispoljava prema građanima Srpske. Oni su sami krivi za svoj rezultat – rekao je Radovan Kovačević portparol SNSD, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare