„TURKE MRTVE PO TEBI POBROJASMO“ Zvicer ubijen tri dana nakon sahrane Vukotića, čitulja brata vođe škaljaraca NAJAVILA ZLOČIN?

Radoje Zvicer vođa kavačkog klana koji se sumnjičio da je organizator brojnih likvidacija na teritoriji Srbije i Crne Gore, likvidiran je svega tri dana nakog sahrane šefa suparničkog tabora Jovice Vukotića. Sumnja se da je upravo iza ubistva Vukotića stajao Radoje Zvicer.

Jovica Vukotić ubijen je u Istanbulu 8. septembra. Njegovom automobilu u kojem je bio sa porodicom, na motoru su prišla dvojica atentatora i ispalila u njega pet metaka od kojih su ga četiri pogodila. Od zadobijenih povreda Vukotić je preminuo na licu mesta.

Iako se od starta sumnjalo da iza ovog zločina stoji kavački klan, zvanična potvrda stigla je tek 12 dana kasnije, odnosno 21. septembra kada su u Turskoj uhapšeni najbliži saradnici Radoja Zvicera na čelu sa Radojem Živkovićem Žutim, njegovim rođakom. Sumnju da iza ubistva Vukotića stoji upravo Zvicer dodatno je podgrejala objava Zvicerove supruge Tamare Zvicer koja je samo nekoliko sati nakon zvanične potvrde smrti Vukotića objavila snimke iz izlaska u kojima su se čuli stihovi pesme „Sude mi“. O Zvicerovom kretanju u tom trenutku nije bilo nikakvih informacija već više od godinu dana – pobegao je nakon hapšenja klana Velje Nevolje. 

Telo Jovice Vukotića ove nedelje dopremljeno je iz Turske u Crnu Goru, a na sahrani je bilo na desetine ljudi. Sve do tada njegova porodica, najbliži nisu se oglašavali niti je bilo ikakve umrlice u medijima. Jovicin brat Igor Vukotić, za kojim se traga poslednju deceniju oglasio se na dan sahrane svog brata čituljom u kojem je napisao ep. 

– Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Turakah, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Turke mrtve po tebe brojasmo, pogodit se nigda ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe – navodi se u čitulji.

Da li je ovom čituljom želeo nešto da poruči suparnicima i da najavi krvnu osvetu zbog ubistva brata, ali i oca Veselina koji je ubijen 2019. godine za sada nije poznato.

Međutim, ono što je simptomatično jeste činjenica da Jovicin kum od kada je objavljena informacija o likvidaciji Zvicera, na svojim društvenim mrežama neprestano objavljuje Jovicine fotografije, slike slavlja ali i poruke, među kojima se posebno izdvaja: „Slavimo, slavimo ovaj divan dan“.

Printscreen Instagram

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare