PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U BUGARSKOJ: Prisustvuje puštanju u rad gasnog interkonektora, očekuje se obraćanje o sudbini Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas ceremoniji u Nacionalnoj palati kulture u Sofiji povodom puštanja u rad gasnog interkonektora Bugarska – Grčka.

Domaćin ceremonije je predsednik Bugarske Rumen Radev, a kako je najavljeno prisustvovaće i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajden, premijeri Grčke i Rumunije Kirjakos Micotakis i Nikolae Jonel Čuka, i predsednici Severne Makedonije i Azerbejdžana Stevo Pendarovski i Ilham Alijev.

Gasni interkonektor Grčka – Bugarska (IGB projekat) povezuje mrežu prenosa prirodnog gasa Grčke u blizini grada Komotinija sa bugarskom prenosnom mrežom u blizini grada Stare Zagore. Implementacija projekta ima za cilj da obezbedi diversifikaciju, ne samo ruta, već i izvora prirodnog gasa za Bugarsku i širi region.

U Beogradu je najavljeno da će tokom boravka u Sofiji Vučić imati bilateralni sastanak sa grčkim premijerom Micotakisom.

Nakon ceremonije, očekuje se obraćanje predsednika o sudbini Srbije u dramatičnim okolnostima, u kojima se nalazi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare