Pogledajte snimak atentata na Radoja Zvicera: Napadači presreli vođu kavčana dok je džogirao pa zapucali!  /VIDEO/

Misterija priče da je Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana upucan u Panami još uvek je nerazjašnjena, a njegov advokat Miloš Vuksanović naveo da ne zna šta se sa njegovim klijentom zbilo pošto nisu u kontaktu.

Podsetimo, sinoć se proširila vest da je Radoje Zvicer pred saradnikom B.M. upucan u iznajmljenoj vili u Panami, a spekulisalo se i da li je samo ranjen ili je preminuo. Crnogorski mediji naveli su da je tamošnja policija obaveštena o zločinima koji su se odvili u Panami, ali da nema potvrde da je žrtva jednog od njih Zvicer.n

Da podsetimo na Zvicera je do sada pokušano više atentata. On je izrešetan u sačekuši u Kijevu, u maju 2020. godine, dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu. Njega je tada sigurne smrti spasila supruga Tamara koja je otvorila vatru na napadače i naterala ih u beg.

Ovaj pokušaj ubistva vođe kavačkog klana snimila je jedna od nadzornih kamera u blizini mesta na kom su napadači pucali. Maskirani napadači zaustavili su crni „smart“ nasred ulice, prošli su između automobila, i izleteli pred Zvicera dok je džogirao stazom noseći masku na licu i rukavice.

Zvicer je pokušao da pobegne, ali napadač u belom je pojurio za njim i nastavio da puca.

Kako su tada preneli ukrajinski mediji, u Zvicera je ispaljeno sedam hitaca od kojih ga je pet pogodilo u trup i Zvicer se nalazio u teškom stanju u bolnici.

POGLEDAJTE NAPADA U KIJEVU


Podsetimo, kako je tada javio ukrajinski portal Obozrevatel, nepoznati napadači starosti između 35 i 45 godina su posle zločina zapalili automobil „smart“ i umalo i sami stradali jer je auto buknuo i jedan od napadača je zadobio opekotine po glavi itelu. Atentatori su uspeli da pobegnu sa lica mesta.

Napadači su kasnije uhapšeni, a kako je saopštila tamošnja policija, reč je o državljanima Srbije, Crne Gore i Makedonije. Osumnjičeni za napad na Zvicera prilikom hapšenja su pružali otpor i pokušali su da pobegnu tamošnjoj policiji, međutim oni su uspeli da ih savladaju.

Za pokušaj likvidacije optuženi su Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore, kao i Petar Jovanović i Milan Branković iz Srbije. Ova grupa navodno je bliska škaljarskom klanu i za izvršen zadatak trebala je da dobije pola miliona evra. Oni su uhapšeni samo nekoliko sati u Odesi i od tada se nalaze u ukrajinskom pritvoru.

– Egzekutorima je ulazak i kretanje kroz Ukrajinu obezbedio bivši poslanik Jevgen Dejdej. Među pomagačima „škaljaraca“ su i dva ukrajinska policajca – preneli su ranije tamnošnji mediji.

Nespretne Zvicerove atentatore snimile su kamere i tada su okarakterisani kao „smotani plaćenici“.

Zvicerovi atentatori su, podsetimo, nakon neuspele egzekucije automobilima „smart“ pobegli sa lica mesta. Namera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugi automobil, kojim će nastaviti bekstvo. Tada su imali peh, jer su prilikom paljenja kola zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile ovu scenu.

U decembru 2021. Okružni sud u Kijevu produžio je rok za još godinu dana za pretkrivičnu istragu u slučaju pokušaja ubistva Zvicera. Inače, osumnjičeni Stefan Đukić navodno je planirao bekstvo iz zatvora.

– Do ovog otkrića došlo se nakon što je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dešifrovalo telefon koji ima aplikaciju Skaj, a koji je koristio jedan od pripadnika Đukićeve grupe. Đukić je tokom decembra 2020. sa Emilom Tuzovićem u pritvoru putem Skaja ugovarao bekstvo iz zatvora – podseća sagovornik i dodaje da nije poznato ko im je dostavio telefon u zatvor. Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz škaljarskog klana koji su 2020. pokušali da ubiju vođu „kavčana“.

Nakon nekoliko meseci vođa kavčana oporavio se i otputovao u rodni Kotor, gde je već u januaru 2021. ugostio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za koje se sumnja da su radili kao ispostava kavačkog klana u Beogradu. Belivuk i Miljković uhapšeni su samo mesec dana nakon toga sa svojom kriminalnom organizacijom za najmonstruoznija dela. Zviceru su od tada gubi svaki trag i nalazi se na Interpol poternici. U Crnoj Gori podignuta je optužnica protiv Zvicera, ali i Slobodana Kašćelana koji takođe slovi za jednog od vođa kavčana.

Nakon pokušaja atentata na Zvicera u maju 2020. rat između kavačkog i škaljarskog klana ne jenjava, već donosi nove sukobe i ubistva na teritoriji Evrope.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare