FENOMENALNO PRIZNANJE! Angelina Topić je NAJBOLJI MLADI sportista Evrope! 

Osvajčica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, Angelina Topić je proglašena za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta

Nagrada “Pjotr Nurovski” dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Srpska atletičarka već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. Na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m.

Naslednica legendarnog Dragutina Topića se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju. Od početka godine je nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu, gde je osvojila sjajno 9. mesto, pa se sa pravom našla u odabranoj grupi od pet finalista za ovu prestižnu nagradu.

Sa osmehom na licu posle dobijanja titule najboljeg mladog sportiste Evrope, Angelina Topić je izjavila:

– Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture – rekla je Angelina. 

Osim Topićeve, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu našle su se još tri devojčice i jedan dečak. Drugoplasirana bila je skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija). Na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija) dok je na četvrtom mestu bila veslačica Sofia Dalidu (Grčka) i na poslednjem, petom mestu gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael).

Angelina Topić je izrazila zahvalnost što se našla među nominovanima za osvajanje ove prestižne titule i dodala:

– Osvajanje Evropskog prvenstva u atletici do 18 godina, osvajanje bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu i osvajanje bronzane medalje na seniorskom Evropskom atletskom prvenstvu u Minhenu kao najmlađa na terenu, a iznad svega, skok svetskog rekorda ostvario mi je životni san i to mi je pokazalo da sam sve svoje napore uložila u pravu perspektivu. Povrh toga, nominacija za nagradu Piotr Nurovski mi znači mnogo. Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vredelo i samo me motiviše da idem napred bez oklevanja i da nikada ne prestanem da učim i usavršavam se – istakla je Angleina Topić.

Olimpijski komitet Srbije čestitao je Angelini Topić, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na svim ostvarenim rezultatima koje je večeras krunisala osvajanjem prestižne nagrade.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare