Tužilaštvo reagovalo zbog ugrožene bezbednosti novinarke „Informera“

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu reagovalo je zbog ugrožene bezbednosti novinarke dnevnog lista „Informer“, saznaje „Blic“.

„Reagovali smo imajući u vidu zabrinutost celokupne javnosti, kao i prijava uočenih u medijima, a koji se odnose na ugroženost ženske populacije kao potencijalnih žrtava“, saopštili su iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je apelovalo da sve žene koje se osećaju ugroženim, prijave to nadležnim institucijama.

Podsetimo, nakon intervjua sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem za „Informer“, održani su protesti ispred redakcije na Terazijama. Tada je fizički napadnut i glavni i odgovorni urednik lista Dragan J. Vučićević, dok su novinarke trpele kritike i pretnje.

Danas su Vučućević i novinarka „Informera“ Jelena Rafailović otišli u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva, gde su predali celokupnu ispovest serijskog silovatelja Igora Miloševića i zatražili da u skladu sa zakonom bude sklonjen sa ulica i prebačen na lečenje zatvorenog tipa.

Igor Milošević uhapšen je danas zbog ugrožavanja sigurnosti. Povodom hapšenja oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo.

– Nakon što je Prvom tužilaštvu u Beogradu dostavljena krivilna prijava od strane dnevnih novina „Informer“ protiv I.M. ,u tužilaštvu je obavljen razgovor sa novinarkama navedenih novina, a potom je po nalogu dežurnog tuzioca Prvog OJT u Beogradu u saradnji sa policijskom upravom za grad Beograd, odeljenje za javni red i mir određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom I.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. iz člana 138 st.3 KZRS – navode u Tužilaštvu.

Kako dodaju, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27.09.2022. godine na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim,odnosno davanja izjava za vreme snimanja.

– U roku od 48 sati osumnjičeni će biti saslušan u Prvom tužilaštvu – dodaju u Tužilaštvu.

Milošević je, podsetimo, pušten na slobodu 20. septembra nakon što je u zatvoru proveo 15 godina zbog niza silovanja, a sada je ponovo iza rešetaka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare