Šarić povezan sa misterioznom smrću SVOG NASLEDNIKA u Ekvadoru: Prepiska sa “Skaja” otvorila nove SUMNJE

Milovac je, u vreme kada je ubijen, bio na poternici Interpola koju je Srbija za njim raspisala 2010.

Odgovor na pitanje ko stoji iza likvidacije Milana Milovca Cigle 2020. godine u Ekvadoru traže i Hrvatska i Srbija, koje vode svaka svoju istragu protiv svojih osumnjičenih državljana. A glavnoosumnjičeni su Darko Šarić u Srbiji i Petar Ćosić u Hrvatskoj, piše Objektiv.

Srpsko pravosuđe bi narednih dana trebalo da odluči o podizanju optužnice, jer ističe rok od šest meseci posle kojeg osumnjičeni koji su u pritvoru od 14. aprila moraju biti pušteni na slobodu u slučaju da ona nije podignuta. U Hrvatskoj ovaj rok je dvostruko duži, tako da njihovo pravosuđe ima vremena do početka aprila naredne godine.

„GRO DOKAZA SA SKAJA”

U razgovoru za list Objektiv Ćosićev branilac, advokat Ljubo Pavasović Visković, juče je, između ostalog, rekao da će se tek videti šta će biti sa istragom, s obzirom na to da hrvatsko pravosuđe ima još šest meseci ispred sebe.

– Gro dokaza, onih koje bi nazvali ključnim, pribavljeni su preko Skaj aplikacije. Videćemo šta će biti – rekao je Pavasović Visković, ne želeći da govori detaljnije.

Prema nezvaničnim informacijama, slična je situacija u predmetu koji je formiran u Srbiji.

UBIJEN DOK JE BIO NA POTERNICI

Milovac je, u vreme kada je ubijen, bio na poternici Interpola koju je Srbija za njim raspisala 2010. potražujući ga kako bi izdržao kaznu od 11 godina, na koju je bio osuđen zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. iz Latinske Amerike u Evropu. Ubijen je decembra 2020. u Ekvadoru u klasičnoj sačekuši – ubice su ga presrele u prolazu na motoru i pobegle.

„OTEO SE KONTROLI”

Kada su Francuzi „razbili” Skaj aplikaciju, podatke su dostavili zemljama koje bi mogle imati pravni interes. Tako su hrvatskom i srpskom tužilaštvu dostavili podatke koji navodno otkrivaju da je Ćosić bio taj koji je predložio likvidaciju i tražio od Šarića da je odobri. Šarićevo ime se nigde ne pojavljuje, no, prema informacijama koje su se pojavile, srpsko tužilaštvo sumnja da je upravo Pljevljak koristio telefone sa kojih su stizale poruke da ga Milovac nervira, da se oteo kontroli i da mu je „sad kraj”, te da će „dobiti svoje”. Recimo još da ubistvo Milovca nije jedino krivično delo koje se u okviru istraga protiv Šarića i protiv Ćosića stavljaju na teret.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare