Putin danas potpisuje dokumenta o PRISTUPANJU Rusiji četiri ukrajinske teritorije 

Putin je juče potpisao ukaz kojim se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao nezavisne teritorije

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas će na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum, saopštio je Kremlj.

Putin će tokom ceremonije održati veliki govor, nakon čega će se sastati sa liderima nepriznatih Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, u kojima je od 23. do 27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Udarne vesti

Putin je juče potpisao ukaz kojim se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao nezavisne teritorije.Putin je juče potpisao ukaz kojim se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao nezavisne teritorije.

– U skladu sa opšteprihvaćenim principima i normama međunarodnog prava, priznajući i potvrđujući princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, sadržanih u Povelji Ujedinjenih nacija, vodeći računa o volji naroda Hersonske oblasti na referendumu koji je održan 27. septembra 2022, odlučujem: Priznati suverenitet i nezavisnost Hersonske oblasti – navodi se u dokumentu.

U drugom ukazu, iste sadržine, Putin je priznao suverenitet i nezavisnost Zaporoške oblasti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare