Evo šta čeka silovatelja Igora Miloševića posle hapšenja u centru Beograda

Osuđeni silovatelj Igor Milošević danas je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Nakon toga biće saslušan kod tužioca. Inače, pre 15 godina je svega nekoliko dana nakon puštanja na slobodu počinio silovanje i četiri razbojništva.

Ovog puta iza rešetaka je završio 10 dana od izlaska na slobodu. 

Kako „Telegraf.rs“ saznaje, on se nije opirao hapšenju i trenutno je u Policjskoj upravi za grad Beograd. Tu mu se utvrđuje identitet nakon čega će biti sproveden u pritvorsku jedinicu.

– Nakon što je Prvom OJT u Beogradu dostavljena krivična prijava od strane nezavisnih dnevnih novina ‘Informer“ protiv Igora Miloševića, u tužilaštvu je obavljen razgovor sa novinarkama navedenih novina, a potom je po nalogu dežurnog tužioca Prvog OJT u Beogradu u saradnji sa policijskom upravom za grad Beograd, odeljenje za javni red i mir određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom I.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 st.3 KZRS. Naime, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27.09.2022. godine na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja. U roku od 48 sati osumnjičeni će biti saslušan u Prvom OJT-  saopštilo je Prvo OJT, prenosi Telegraf.

Podsećanja radi, prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.

Nije prošlo ni mesec dana nakon što je iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio 8 razbojništava. Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz „Zabele“ izašao posle 5 i po godina.

Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

Naime, u septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butik silovao je radnicu uz pretnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sledećeg dana njegova serija napada se nastavila. Igor je uleteo u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji.

Mušterija spasila devojku 

U danima dok je trajala potraga, jedna radnica solarijuma u Njegoševoj je prijavila da je u salon sa solarijumima ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja. Prema njenim rečima, pitao ju je da li može da sedne da sačeka svoju devojku koja se sunča, ali je posle 10 minuta rekao da je gladan i otišao.

Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao.

Tokom suđenja nikada nije priznao krivično delo silovanja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare