Pogledajte snimak atentata na Radoja Zvicera /VIDEO/

Vest da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer teško ranjen u Panami i da se bori za život uzdrmala je region, a bilo kakve potvrde zvaničnih organa Srbije i Crne Gore još nema.

Zvicer je, ipak, pre dve godine teško ranjen, ali u Kijevu, gde se tada skrivao od atentatora protivničkog škaljarskog klana. Po svemu sudeći, tom prilikom život mu je spasila supruga Tamara ZvIcer, koja je pucala na napadače, posle čega su pobegli.

Egzekutori su pre tačno dve godine pokušali da likvidiraju Zvicera. Kobnog dana Zvicer je džogirao u elitnom delu Kijeva gde je živeo sa porodicom. U jednom trenutku prišli su mu napadači i ispalili sedam metaka u njega, ali ih je Tamara Zvicer oterala jer je zapucala u njihovom pravcu i na taj način spasila Zvicera sigurne smrti.

POGLEDAJTE NAPADA U KIJEVU

Za pokušaj likvidacije optuženi su Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore, kao i Petar Jovanović i Milan Branković iz Srbije. Ova grupa navodno je bliska škaljarskom klanu i za izvršen zadatak trebala je da dobije pola miliona evra. Oni su uhapšeni samo nekoliko sati u Odesi i od tada se nalaze u ukrajinskom pritvoru.

– Egzekutorima je ulazak i kretanje kroz Ukrajinu obezbedio bivši poslanik Jevgen Dejdej. Među pomagačima „škaljaraca“ su i dva ukrajinska policajca – preneli su ranije tamnošnji mediji.

Nespretne Zvicerove atentatore snimile su kamere i tada su okarakterisani kao „smotani plaćenici“.

Zvicerovi atentatori su, podsetimo, nakon neuspele egzekucije automobilima „smart“ pobegli sa lica mesta. Namera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugi automobil, kojim će nastaviti bekstvo. Tada su imali peh, jer su prilikom paljenja kola zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile ovu scenu.

U decembru 2021. Okružni sud u Kijevu produžio je rok za još godinu dana za pretkrivičnu istragu u slučaju pokušaja ubistva Zvicera. Inače, osumnjičeni Stefan Đukić navodno je planirao bekstvo iz zatvora.

– Do ovog otkrića došlo se nakon što je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dešifrovalo telefon koji ima aplikaciju Skaj, a koji je koristio jedan od pripadnika Đukićeve grupe. Đukić je tokom decembra 2020. sa Emilom Tuzovićem u pritvoru putem Skaja ugovarao bekstvo iz zatvora – podseća sagovornik i dodaje da nije poznato ko im je dostavio telefon u zatvor. Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz škaljarskog klana koji su 2020. pokušali da ubiju vođu „kavčana“.

Nakon nekoliko meseci vođa kavčana oporavio se i otputovao u rodni Kotor, gde je već u januaru 2021. ugostio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za koje se sumnja da su radili kao ispostava kavačkog klana u Beogradu. Belivuk i Miljković uhapšeni su samo mesec dana nakon toga sa svojom kriminalnom organizacijom za najmonstruoznija dela. Zviceru su od tada gubi svaki trag i nalazi se na Interpol poternici. U Crnoj Gori podignuta je optužnica protiv Zvicera, ali i Slobodana Kašćelana koji takođe slovi za jednog od vođa kavčana.

Nakon pokušaja atentata na Zvicera u maju 2020. rat između kavačkog i škaljarskog klana ne jenjava, već donosi nove sukobe i ubistva na teritoriji Evrope.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare