MASAKR NA VIDIKOVCU KOJI SE NE ZABORAVLJA: Branko ubio 3 mladića, u bekstvu bio 9 godina, pa na suđenju tvrdio OVO

Na današnji dan pre 15 godina Branko Sekulović je izvršio trostruko ubistvo na Vidikovcu.

Sekuloviću je 2020. potvrđena kazna od 35 godina zatvora, da bi mu je 2021. Apelacioni sud ublažio na 30 godina, jer je prvostepeni sud, kako je navedeno, propustio da ceni nesporno utvrđenu činjenicu da je Sekulović trpeo pretnje i fizičko nasilje od ubijenih Darka Živkovića i Vladimira Samardžića, kao i da je bio egzistencijalno u strahu za sebe i članove svoje porodice.

Sekulović je osuđen da je u kancelariji svoje firme „S kompani“ na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac. Sekulović je tvrdio da su ga reketirali.

Mediji su pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih finansijskih računa, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali uz kamatu.

Prema navodima medija, Samardžić i Živanović potpisali su sa Sekulovićem krajem jula 2007. ugovor o pozajmici 100.000 evra, kojim se on obavezao da će im dati dva stana na Vidikovcu ukoliko im dug ne vrati na vreme.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare