Piksi napada Halanda i Norvežane sa dva napadača, izmene u odbrani i veznom redu!

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se u utorak od 20.45 sa selekcijom Norveške u Oslu u meču 6. kola grupne faze Lige nacija.

Norveška – Srbija (20.45)

Norveška: Niland, Rajerson, Hanke-Osen, Ostgard, Meling, Odegard, Aursnes, Berge, Eljunusi, Haland, Serlot

Srbija: V. Milinković Savić, Veljković, S. Mitrović, Pavlović, Živković, Lukić, Ilić, Kostić, Kostić, A. Mitrović, Vlahović

Posle ubedljive igre i pobede nad Švedskom od 4:1, novi trijumf u Norveškoj bi odveo Orlove na prvo mesto u grupi, što bi značilo automatsku promociju u diviziju iznad, piše Telegraf.. Sa druge strane, remi ili poraz u Oslu vodi Norvežane u viši rang. Značaj ovog meča je veći ako se uzme u obzir da prvo mesto u grupi donosi mogućnost za dodatnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč se igra na Uleval stadionu u Oslu, kapaciteta 28.000 mesta, a glavni sudija će biti Antonio Lahoz iz Španije.

Pre ovog meča, selektor Stojković je na konferenciji posebno pohvalio napadača Aleksandra mitrovića, kojeg je stavio ispred Halanda, i istakao da će njegov tim i na ovom meču igrati napadački fudbal.

– Naša formacija je ofanzivna. Dokazali smo da je moguće da igramo lep fudbal i nastavićemo da ga igramo, bez obzira na to ko je na terenu. uglavnom, tu su igrači sa ofanzivnim karakteristikama. Ako vidite Mitrovića i Vlahovića, oni su ofanzivni, ali ne mora da znači da će igrati na istim pozicijama. Ali, kada imate takva dva igrača, nije dobro da sede na klupi. Za njih uopšte nije problem da budu u isto vreme na terenu.

– Zavisi od cene. zavisi od toga koliko bi mi platili. šalim se naravno. obojica fudbalera su u odličnom momentumu. Igraju u Engleskoj i jako su produktivni i pogađaju iz svih pozicija,. Imaju neverovatne karakteristike i profesionalci su. nisam iznenađen. Imaju kvalitet, da ga nemaju nikada se to ne bi desilo. Imaju osećaj da daju gol, da budu u pravo vreme na pravom mestu. Raduje me da vidim da su u formi. Ali, nisu isti, nemoguće je da imate dva ista igrača – rekao je Piksi, a onda i dao konkretan odgovor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare