UŽIVO, VIDEO! SRBIJA – ŠVEDSKA, Piksi naredio juriš! Ultra ofanzivni Orlovi pred decom na Marakani! Slovenci igraju za Srbiju 

SRBIJA – ŠVEDSKA (20.45)

TOK MEČA

Selektor Srbije Dragan Stojković opredelio se za ultra ofanzivan tim sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem u napadu, iza kojih je Dušan Tadić. Po krilima su Andrija Živković i Filip Kostić.

69. minut – Gol koji se dugo čekao! Slovenija je izjednačila u Ljubljani protiv Norveške. Gol je postigao Andraž Šporar.

47. minut – Loše vesti stižu iz Ljubljane. Norveška je golom Ervina Halanda, a posle velike greške domaćih fudbalera, povela protiv Slovenije. Haland je postigao gol u 47. minutu posle katastrofalne greške Karničnika, koji je u svom šesnaestercu prosto dodao loptu fudbalerima Norveške.

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 dočekuje Švedsku u utakmici 5. kola Grupe 4 Lige nacija.

Srbija je trenutno drugoplasirana u grupi sa sedam bodova, četiri više u odnosu na trećeplasiranu Švedsku.

Zbog kazne UEFA na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ nalaziće se samo deca uzrasta do 14 godina.

Biće ovo ujedno poslednji meč na domaćem terenu pred predstojeći Mundijal u Kataru.

Orlovima maksimalan učinak u poslednja dva kola, protiv Švedske i zatim na gostovanju Norveškoj, garantuje prvo mesto u grupi i prolaz u „A“ Diviziju.

Selektor Dragan Stojković Piksi se suočio sa kadrovskim problemima pred ovaj meč.

– Nemam dilemu po pitanju tima. Milenković je povređen, neće igrati. Nemanja Gudelj je otišao kući. Za trojicu igrača ćemo videti kako će spavati i kako će se probuditi. Ali to su problemi koji se događaju, ali za prosutim mlekom ne treba nikad plakati. Jedan ne može, drugi može – rekao je raspoloženi Stojković i dodao:

– Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Bodovi se broje i važno je. Oba meča očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da prikažemo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata. Igraćemo najjače što možemo.

O igranju Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića od početka Piksi je bio zagonetan.

– Sve je moguće. Vlahović i Mitrović su odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Oni se razumeju veoma dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno – bio je jasan Stojković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare