Glavni egzekutor kavčana i Zvicerov rođak ima pasoše ČETIRI DRŽAVE

Sada se sve zna. Radoje Živković zvani Žuti platio je 1,5 miliona evra šefovima dve različite kriminalne grupe koje su direktno učestvovale u egzekuciji vođe „škaljarskog klana” Jovana Vukotića.

Prema informacijama iz Turske, čovek koji je opalio pet metaka, od čega su četiri završila u telu Jovice Vukotića, jeste Emirdžan Sumer.

Prema saznanjima iz istrage u Turskoj, prvo hapšenje zbog učešća u ubistvu Vukotića usledilo je 16. septembra.

– Prvo je uhvaćen Furkan Ješil. Skrivao se u gradiću Artvin na severoistoku Turske, na oko 30 kilometara od Crnog mora. Kada je uhvaćen, spremao se za beg. Usledio je nastavak akcije i proširenje operacije. Policija je osumnjičene tražila po široj teritoriji Istanbula, ali i Izmiru, Zonguldaku, Antaliji… U ponedeljak, 19. septembra usledila su hapšenja Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, Elanura Tune, Emirdžana Sumera, Jakupa Doana, ali i osoba čiji se identiteti i dalje kriju iza inicijala A. S. , A. J., M. P., N. A, E. Dž., E. Č. i Dž. Dž. – otkrivaju izvori Objektiva iz Turske.

Tokom pretresa stanova i kuća koje su uhapšeni koristili policija je pronašla brojne dokaze o umešanosti uhapšenih u ovom zločinu.

– Zaplenjeno je šest falsifikovanih pasoša, 11 lažnih ličnih karata različitih država, tri GPS uređaja kojima su pratili kretanje Vukotića, ali i dva komada oružja korišćenihu samoj likvidaciji. Najviše faslifikovanih dokumenata imao je Radoje Živković. On je imao lažne lične karte Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Švajcarske, Češke… Zdravko Perunović je imao lažne italijanske dokumente, kao i dokumenta Crne Gore i Švajcarske. Dokazi o planu likvidacije pronađeni su u telefonima, kompjuterima i na memorijskim karticama. Svih 12 uhapšenih predati su nadležnom sudu – objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa detaljima ove velike policijsko-obaveštajne akcije.

VUKOTIĆ SE ZVAO PREDRAG POPOVIĆ

Prema nezvaničnim informacijama, Jovan Vukotić se nalazio u Turskoj od 2021. godine.

– Kako su otkrili istražitelji, on je imao lažnu boravišnu dozvolu na ime Predrag Popović. U tim lažnim dokumentima bila je njegova fotografija. Veruje se da uspeli atentat nije bio prvi koji je ova grupa pokušala da izvrši. Prethodni pokušaji trebalo je da se odigraju po istom scenariju, dakle da na vođu „škaljaraca” bude pucano sa motora, ali nije se ukazala prava prilika. U danu kada je ubijen, Vukotić je sa trudnom nevenčanom suprugom i detetom seo u automobil koji je četiri meseca bio praćen – tvrde sagovornici Objektiva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare