ĐUKANOVIĆ PONOVIO ZAHTEV: Ponovo je poslao predlog za skraćenje mandata Skupštine i zatražio da se poslanici o tome izjasne 

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ponovo je poslao predlog za skraćenje mandata Skupštine i zatražio da se poslanici o tome izjasne na vanrednoj sednici 30. septembra.

Ponovljeni predlog usledio je nakon što je predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović u petak vratila crnogorskom predsedniku zahtev da se održi vanredna sednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštine, sa obrazloženjem da nije bio pravno uredan, prenela je RTCG.

U novom predlogu Đukanović je naveo da nakon obavljenih konsultacija o mandataru za sastav vlade nije „stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira vladu koja bi ponudila rešenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu“.

Predlog da se mandat za sastav vlade poveri Miodragu Lekiću, koji mi je u ime partija koje su osvojile većinu na izborima 2020. godine uputio Andrija Mandić, nisam mogao da prihvatim jer smatram da se za to nesu stekli svi neophodni usiovi, navodi se u ponovljenom predlogu predsednika Crne Gore.

Dodaje se su pojedini predstavnici partija koji su učestvovali u konstituisanju tog predloga rekli da je Lekić dobio samo verbalnu podršku i da potpise podrške nisu dali URA, SNP i CIVIS i ističe da se lideri koji tvrde da imaju većinu nisu odazvali na konsultacije, niti su dali potpise većine poslanika.

U međuvremenu je 41 poslanik skupštinske većine potpisao zahtev da se Đukanović zbog kršenja ustava razreši funkcije i da predsednica Skupštine raspiše prevremene predsedničke izbore.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare