ZAUVEK TENISKI VELIKANI: Federer bez dlake na jeziku o GOAT trci!

Legendarni Švajcarac odgovorio na pitanje ko bi trebalo da se smatra za najboljeg u istoriji belog sporta računajući Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i njega.

p

Rodžer Federer ili za mnoge Gospodin Tenis odigraće svoj poslednji turnir u karijeri, a to je Lejver kup (23. – 25. septembar) u Londonu.

Legendarnog Švajcarca mnogi smatraju za najboljeg u istoriji belog sporta, a on je o GOAT trci govorio za „Tajms“.

– Ljudi vole da prave poređenja. Viđam to svakog dana sa mojom decom blizancima. Čak i kada to ne želite – poredite ih. A, ne bi trebalo. Nikada. Normalno, istu stvar radimo kada je tenis u pitanju. Ja sam imao moju karijeru, bio sam „svoj“ igrač koji je imao svoje izazove. I oni koji su došli posle mene tražili su svoje izazove. Mi smo jedni druge činili boljim teniserima. Na kraju ćemo se svi rukovati i reći „Bilo je sjajno“. Da li će posle svega neko biti srećniji od drugog? U nekim trenucima, možda – pričao je Federer, prenosi Republika.

Osvajač 20 Grend slem trofeja smatra da ova debata može da se vodi bez kraja.

– Uvek sam govorio da je prelepo biti deo tako posebne grupe. Ali, kako možemo da poredimo? Šta je najbitnije? Kada pobeđujete kada se stari ili kada ste mladi? Stvarno nemam pojma. Da li je vrednije slaviti na travi ili na šljaci? Ne znam. Da li je bolje dominirati godinama ili se vratiti posle povrede? Ni to ne znam. Stvarno je nemoguće biti odlučan.

Na kraju, govorio je i o najvećim rivalima Rafelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

– Ono što znam je da su zaista teniski velikani, biće to zauvek i možda će neki od njih biti zapamćen kao – najveći. Nadam se da će oni nastaviti i dobaciti dokle god to žele. Zaista se tome nadam. Jer bi to bilo sjajno za tenis, za njihove navijače, za porodice. Dok god ih to čini srećnim – zaključio je Rodžer.



UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare