UDARNA VEST! POVREDIO USTAV! Parlamentarna većina u Crnoj Gori potpisala inicijativu za razrešenje Mila Đukanovića

Poslanici Demokratskog frontra, Demokratske Crne Gore, Ujedinje i Prave Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i CIVIS-a potpisali su Predlog za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predednik Crne Gore povredio Ustav, odnosno postupak za razrešenje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Ta inicijativa je dostavljena predsednici Skupštine Danijeli Đurović , a tu informaciju „Vijestima“ je potvrdio poslanik DF-a Jovan Vučurović.

„Predsednik Crne Gore povredio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partije zastupljenih u u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini. Naime, poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija, i savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje“, navodi se u dokumentu, prenosi Kurir.

Kako je navedeno, parlamentarna većina konstatuje da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade, a koji je kao predsednik partije Demos njen predstavnik, što je jasna povreda najvišeg pravnog akta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare