Ovo je radio MONSTRUM iz Subotice samo par dana pre nego što je ubio bivšu ženu

Robert Velimirović iz Subotice, koji je prekjuče nožem ubio svoju bivšu suprugu Ljiljanu Velimirović (54), tražio je sebi partnerku na Fejsbuk grupi, čiji je član sedam godina. On je u grupi „Tražim ozbiljnu ženu za brak” početkom septembra tražio srodnu dušu sa kojom bi razmenjivao poruke.

– Dobro veče, da li neko želi neobavezan čet – napisao je 7. septembra ubica na ovoj Fejsbuk grupi.

koje ćete voleti bez obzira na sve….” i objavio pesmu „Ja se nadam” od Kemala Montena i Arsena Dedića. Međutim, do pomirenja sa Ljiljanom nije došlo jer nije mogla da mu oprosti zlostavljanje i pijanstvo. Slične poruke pisao je i u avgustu 2015. godine, a Subotičani pričaju da očigledno nije mogao da oprosti Ljiljani što ga je davno ostavila, pa je kobnog dana, oko 14 sati, zakucao na vrata njene majke Ljubice, u Ulici Sergeja Jesenjina, gde mu je bivša žena živela.

Iako je bivša tašta mislila da je hteo da moli Ljiljanu za pomirenje, nakon što ga je zamolila da ode, pomahnitali Robert je izbo bivšu suprugu kuhinjskim nožem, a zatim pobegao. Pri odlasku, odgurnuo je Ljiljaninu majku.

ĆERKA U ENGLESKOJ

Svojim „pežoom 307” se odvezao se u nepoznatom pravcu, a potraga za njim je trajala do juče ujutro. On je nađen juče ujutro u besvesnom stanju u Ulici Braće Radić u naselju Prozivka, a sebi je presekao vene nožem po vratu, ali nije životno ugrožen.

On će biti pušten iz bolnice i prebačen u pritvor. Subotičani kažu da je Ljiljana bila divna žena i da iz braka imaju ćerku koja živi u Engleskoj.

– Ljiljana je bila vredna i radila je u fabrici čipke. Uvek je bila nasmejana, a ovog leta je dosta putovala. Sa Robertom ima lepu i divnu ćerku koja je sada u Engleskoj, gde se školovala. Zajedno su se slikali za njenu maturu. Ne znam kako će ovo ćerka da preboli – pričaju komšije.

PSIHOPATA I ALKOHOLIČAR

Psiholog Snežana Repac ističe da je Robert krenuo s namerom da ubije Ljiljanu.

– Prvo što treba istaći jeste da je ubica alkoholičar. On je psihopata pošto je na negativan način vezan za suprugu. Agresivan je, zbog čega ga je ona ostavila, a on ju je zbog toga ubio. Verovatno je kod njega u pitanju patološka ljubomora udružena sa alkoholizmom. On je čovek koji je nesamostalan, nezreo, koji ne može da funkcioniše bez neke podrške, koji ne može da živi bez žrtve na koju je bio naslonjen. I dalje imamo probleme sa prijavom nasilja jer postoji strah od nasilnika. Takve osobe treba hospitalizovati i prinudno lečiti – navodi Repac za Objektiv.

ŽENE IM KRIVE ZA SVE

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu ističe da je Ljiljana 23. ubijena žena u ovoj godini.

– Svaka žena koja ima ili je imala problem sa mužem nasilnikom, mora da se pazi jer se oni sete da nakon toga ubiju ženu. Oni vide ženu kao krivca za sve svoje neuspehe i probleme. To su uglavnom alkoholičari, raznorazni patološki tipovi. U Subotici je ubio suprugu pred njenom majkom, što sve govori o njegovoj monstruoznosti. Ko zna u kakvoj fazi je bio. Pošto je nađen sa prerezanim venama, s namerom da se ubije, ja uvek kažem da je hteo da se ubije, on bi to uradio. On će da se vuče po sudovima, a nje više nema – napominje Vesna Stanojević za naš list.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare