UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA U UN: Težina trenutka u kojem se nalazimo obavezuje me da sa vama podelim teške reči 

Na generalnoj debati 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku počelo je obraćanje predsednika Srbije, Aleksandar Vučić.

Nakon što je pozdravio predsednika Generalne skupštine, generalanog sekretara i sve prisutne, predsednik Vučić je istakao da mu je izuzetna čast da se obrati u ime Republike Srbije.

– Ne ljutite se, zbog ograničenog vremena, danas ću preskočiti teret formalnosti, kurtoazna obraćanja, pozdravljanje pristutnih i odsutnih i govoriti direktno o suštini onoga zbog čega smo se sastali. Ja sam ovde po ko zna koji put. Težina trenutka u kojem se nalazimo obavezuje me da sa vama podelim teške reči, ali istinite. Sve ovo što danas radimo deluje impotentno i bledo. Naše reči odzvanjaju šuplje i prazno spram stvarnosti sa kojom smo suočeni. A ta stvarnost je da ovde zapravo niko nikoga i ne sluša, niko ne teži stvarnim dogovorima i rešavanju problema i skoro svi brinu samo o svojim interesima, neretko gazeći u tom procesu osnovne principe međunarodnog prava , bacajući pod noge Povelju UN i druge dokumente na kojima je ova organizacija zasnovana – rekao je na početku obraća predsednik Srbije.

Inače, glavna tema ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, koja je počela 13. septembra, jeste „Prelomni trenutak: transformativna rešenja za međusobno povezane izazove“. 77. zasedanja Generalne skupštine UN će trajati do 26. septembra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare