Svi letovi iz Rusije poskupeli posle najave Putina: Avioni popunjeni, najjeftinija karta košta 1.550 evra! SKOČILA CENA nafte za 2%

Odmah nakon objave predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji cene karata za letove iz Rusije su drastično poskupele.

Gotovo svi letovi iz Rusije su već popunjeni, acena preostalih karata je skočile su na astronomski nivo, piše Telegraf.

Prema Google Flights-u, a kako prenose nemački mediji, najpovoljnija karta za let iz Moskve ka Istanbulu jutros je koštala 1.154 evra.

Radi se o 13-očasovnom noćnom letu kompanije Azerbejdžan erlajns sa presedanjem u Bakuu. Oko 11 sati i karte za ovaj let bile su rasprodate, kao i za sve ostale letove ka turskoj metropoli.

Letovi za Antaliju, ali i Tbilisi i Jerevan su rasprodati.

Turska, Gruzija i Jermenija spadaju u države u koje građani Rusije mogu još lako ući, dok im je to zabranjeno u EU. Prema sajtu Idealo karta za direktan let iz Moskve za Istanbul koštala je i do 9.253 evra.

Poznato je da cene karata za letove u poslednjem trenutku skaču, ali ne oviliko.

Nafta je skočila za više od 2 odsto danas, 21. septembra, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio delimičnu vojnu mobilizaciju, eskalirajući tim potezom rat u Ukrajini i podižući zabrinutost za snabdevanje naftom i gasom.

Fjučersi za naftu Brent su porasli za 2,28 dolara, ili 2,5%, na 92,90 dolara po barelu, nakon pada od 1,38 dolara prethodnog dana. Američka nafta WTI iznosi 86,16 dolara po barelu, što je povećanje za 2,22 dolara ili 2,6%.

Putin je rekao da je potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji koja počinje u sredu, rekavši da brani ruske teritorije i da Zapad želi da uništi Rusiju.

Eskalacija će svakako dovesti do povećane neizvesnosti vezano za snabdevanje ruskim energentima, rekao je Voren Paterson, jedan od šefova ING-u, piše Rojters.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare