„JEDINO JE RUSIJA ŽELELA RAT“! Bajden na Generalnoj skupštini UN žestoko napao Putina!

Američki predsednik Džozef Bajden danas je izjavio da je Rusija bestidno prekršila suštinske principe povelje Svetske organizacije „brutalnim i nepotrebnim ratom“ u Ukrajini

U obraćanju na Generalnoj skupštini UN on je dodao da niko nije pretio Rusiji, kao i da je jedino ona želela rat, kao i da je u pitanju rat jednog čoveka, preneo je Rojters.Bajden je istakao i da je cilj rata da potpuno uguši pravo Ukrajne da postoji kao država i kao narod.

SAD najavile dodatnu pomoć u borbi protiv nestašica hrane

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden najaviće u današnjem obraćanju svetskim liderima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija dodatnih 2,9 milijardi dolara pomoći za borbu protiv globalne nestašica hrane, saopštila je Bela kuća.

– Nova pomoć od 2,9 milijardi dolara spasiće živote kroz hitne intervencije i obezbediće srednjoročnu i dugoročnu pomoć za obezbeđivanje distribucije hrane, kako bi se zaštitila najugroženija svetska populacija od eskalacije globalne krize – kaže se u saopštenju.

SAD su tokom ove godine za istu svrhu već izdvojile 6,9 milijardi dolara.

Ta zemlja je takođe pojačala angažman kako bi se stabilizovala kriza na trzistu hrane izazvana pandemijom kovida-19 i ratom u Ukrajini, prenosi Rojters.

Sukob između Rusije i Ukrajine otezao je distribuciju žita i đubriva širom planete, s obzirom na to da su one ujedno i najveći izvoznici tih prouzvoda.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare