UHAPŠENI MENADŽER BUBE I DŽALE IZA SEBE IMA NIZ SKANDALA: Osuđivan zbog NARKOTIKA, bivša žena PUCALA NA NJEGA, napao policiju, brutalno pretukao mladića…

Menadžer Jale Brata i Bube Korelija Admir Arnautović Šmrk uhapšen je tokom noći u policijskoj akciji u Sarajevu.

Kako prenose bosanski mediji, Admir je uhapšen navodno zbog posedovanja i distribucije opojnih supstanici.

Bosanski portal Istraga.ba otkriva da je Admir Arnautović Šmrk, inače menadžer repera Bube Korelija i Džale Brata, i ranije osuđivani narko-diler, a za njega se vezuju mnogi skandali i prestupi, hapšenja i incidenti.

Šmrk je nedavno bio prisutan na koncertu Bube i Džale “Born in Ghetto”, gde se pojavio na bini odakle pivom polivao publiku i, pretio nepoznatoj osobi.

Nakon koncerta, ipak, nije bilo nikakvog obračuna. Ali je dan kasnije, na Skenderiji, došlo do sukoba. Eldin Mulić je, navodno, iz gasnog pištolja pucao u pravcu u kojem je bio Admir Arnautović Šmrk. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su intervenisali i odmah priveli Mulića kojeg su držali u policijskom automobilu. Tada se pojavila grupa muškaraca sa Admirom Arnautovićem Šmrkom na čelu i iz policijskog automobila izvlači Mulića. Prilikom napada na njihov automobil, policajci su pobegli, a Šmrkova grupa je brutalno pretukla Mulića.


Ubrzo nakon napada na policijski automobil, na mestu događaja su se pojavili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo. Admir Arnautović Šmrk se posle sam predao.

Kao i većina slučajeva u kojima je glavni akter bio Admir Arnautović Šmrk, koji se, nedavno, putem video poruke obratio članovima viber grupe “Sarajevski ugostitelji” poričivši da će im “svima je…. mater”.

U toj su grupi, naime, objavljivane informacije o njegovoj povezanosti sa krijumčarenjem narkotika. Admir Arnautović Šmrk je bio dio grupe koju je 2013. godine procesuiralo Tužilaštvo BiH. On je tada bio optužen zajedno za Adnanom Maglićem, Sandrom Melićem i Jasminom Hatićem.

– Optuženi se terete da su postali članovi organizirane kriminalne skupine koja je duže razdoblje djelovala kontinuirano, zbog stjecanja protupravne imovinske koristi, sa ciljem vršenja kaznenih djela koja su u svezi sa neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojnih droga „heroin“ i „kokain“, koje su važećim zakonskim propisima proglašene opojnim drogama, prenosi Republika.

Kako se navodi u optužnici, prvooptuženi Admir Arnautović je organizovao, planirao, i duže vreme kontinuirano do danas vršio nabavku teških opojnih droga sa područja susednih zemalja, uglavnom Republike Srbije i Republike Hrvatske, a potom istu ilegalno dopremao u Bosnu i Hercegovinu, uglavnom u Sarajevo. Nabavljenu drogu je on, u saradnji sa ostalim optuženima, kao i drugim njemu poznatim osobama, distribuirao i prodavao na području Bosne i Hercegovine.

Prvooptuženi Admir Arnautović je sa tako stečenim novcem kupovao nekretnine, kao i vredne pokretne stvari, a u saradnji sa ostalim navedenim optuženim osobama, posuđivao je novac uz kamatu. Na ovaj način, svi navedeni optuženi su kao članovi skupine za organizirani kriminal, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, ozbiljnim pretnjama prisiljavali druge osobe na vršenje radnji koje čine štetu njihovoj imovini, pa su određenim osobama prijetili da će ostati bez svojih osobnih automobila, ukoliko im ne isplate određenu sumu novca”, navedeno je na web stranici Tužilaštva BiH.

Podsetimo, pre pet godina na bivšu takmičarku “Farme” i starletu Anđelu Vešticu i njenog partnera Admira Arnautovića pucala je njegova bivša žena.

Anđela je tada za Kurir ispričala da se nalazila u frizerskom salonu kad je Arnautovićeva otvorila vatru na Admira.

– Pokušala je da nam namesti drogu, ali ju je, na sreću, Admir video i izbacio iz salona. Dok ju je izbacivao napolje, izvadila je pištolj i počela da puca na njega. Bila sam na spratu i, kad sam čula pucnje, pokušala sam da dođem do Admira, ali zadržale su me radnice. Ta žena je ispalila devet metaka na nas, jedan je pogodio Admira u nogu, a mene nijedan – izjavila je Mitkovski za Kurir i dodala da su Admir i Emina razvedeni.

Policija je bosanskim medijima potvrdila da je kod Arnautovićeve pronađen kilogram heroina.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare