NE NASEDAJTE NA ADVOKATSKE PREVARE: Za naplatu zastarelih dugovanja traže 3.000 dinara! OVAKO POTKRADAJU NAROD

Iako neutužena dugovanja zastarevaju nakon godinu dana, dužnicima nakon isteka tog perioda, pojedine advokatske kancelarije šalju opomene za naplatu zasterelih dugova, a za svoje troškove traže 3.000 dinara!

Gost jutarnjeg programa Božidar Spasić izjavio je za Kurir televiziju da je reč o uterivanju dugova koje izlazi iz okvira zakona i pozvao građane da ne nasedaju na ovakve trikove, da se ne plaše, već da ih sasvim ignorišu.

– Ako vam traže dugovanja posle godinu dana, to znači da treba da ignorišete svaki kontakt sa advokatskom kancelarijom koja vas pritegne i kaže vam da ćete imati zakonske polsedice ako ne izmirite dugovanja. Oni to rade po principu ako prođe prođe – rekao je Spasić prenosi Kurir.

O iznosu od 3.000 dinara koji advokati traže za svoje troškove Spasić je izneo sledeće:

– To što advokatske kancelarije naplaćuju svoje neke navodene troškove, pa ih udenu u postojeći dug, jeste pokušaj da se naplati nešto što čak nije ni zarađeno.

Na konstataciju novinara da su uterivači dugova veoma uporni i agresivni, nakon koje je usledilo pitanje da li se i na koji način građani mogu zaštiti, Spasić je odgovorio potvrdno.

– Građani mogu da se požale Ministarstvu unutrašnjih poslova za uznemiravanje i kažu da ih agencije proganjaju i žele da naplate ono što nisu zaradile, što je bogaćenje na račun drugih – tvrdi Spasić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare