BALKANSKOM AL KAPONEU SUDIĆE SE U PULI: Vujović uhapšen kada je krenuo kod plastičnog hirurga da promeni lični opis!

Ivan Vujović (35), državljanin Crne Gore, koji je poznat kao balkanski Al Kapone, optužen je u Hrvatskoj za falsifiovanje dokumenata, piše Kurir.


Kako prenosi Večernji list, on je optužen samo mesec dana nakon što je uhapšen sa falsifikovanim dokumentima, koja je planirao da iskoristi kako bi u Zagrebu otišao na plastičnu operaciju promene ličnog opisa. Za Vujovićem je, podsetimo, Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je u julu 2016. u Beogradu pokušao da ubije Darka Bulatovića, sina Vladimira Bulatovića, tadašnjeg direktora fudbalske Superlige Srbije.

– Optužnicu protiv njega podiglo je Opštinsko državno tužilaštvo u Puli, koje ga tereti za tri falsifikovanja isprava. Prema optužnici, Vujović se tereti da je policajcima koji su mu zatražili dokumente u noći 18. avgusta u Medulinu, pokazao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore. Dokument je policajcima zbog nečega bio sumnjiv, jer su ga dodatno proveravali te ustanovili da je reč o falsifikatu. Nakon toga Vujović je uhapšen u Zagrebu u koji je u međuvremenu otišao, a kod njega su nađene falsifikovana hrvatska lična karta i vozačka dozvola. Ispostavilo se da je u Zagreb došao kako bi uradio plastičnu operaciju – prenosi hrvatski dnevnik.

Vujović je nakon toga pritvoren, a u međuvremenu mu je određen istražni zatvor u kojem je od hapšenja. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

– Po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj, on će biti izručen Srbiji ili Crnoj Gori, u zavisnosti od toga koja država zatraži njegovo izručenje – navodi se.

Vujović je, podsetimo, prošle godine pušten iz crnogorskog zatvora u kom je služio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Međutim, ni posle odsluženja kazne, on nije izručen Srbiji koja je šest godina ranije raspisala poternicu za njim zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Inače, u vreme kada je pokušao da ubije Darka Bulatovića u jednom kafiću u centru Beograda, navodno, zbog toga što ga je sin Vladimira Bulatovića upozorio da ne uznemirava devojke za susednim stolom, bio je u bekstvu.

– On je u decembru 2015. pobegao iz zatvora u Bijelom Polju u kom je bio zbog ubistva Radomira Savovića 2008. Za tu likvidaciju je osuđen na 14 i po godina zatvora. Navodno, Savoviću je pucao u leđa, kako bi mu se osvetio za batine. Međutim, u zimu 2015. uspeo je da otme pištolj jednom zatvorskom stražaru i preteći oružjem praktično išeta na glvni ulaz zatvora, gde su ga sačekali pomagači koji su ga odvezli – podseća sagovornik Kurira.

Kako je otkriveno posle pucnjave u kafiću, skrivao se u Beogradu. Međutim, posle pokušaja ubistva, pobegao je i iz Srbije i uhapšen je naredne godine blizu nemačko-holandske granice i izručen Crnoj Gori.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare