SASLUŠAN BJELOGRLIĆ: Svestan sam greške, ali nisam počinio krivično delo

Glumac Dragan Bjelogrlić danas je na suđenju u Prvom osnovom sudu, gde je saslušan povodom incidenta koji se tokom prošlog leta dogodio, kada je fizički nasrnuo na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

Na današnjem ročištu pred Prvim sudom u Beogradu Dragan Bjelogrlić je ispričao šta se desilo kritične noći, kada je pretukao Predraga Gagu Antonijevića.

Bjelogrlić tvrdi da je dve pune godine trpeo rediteljeve provokacije, kao i da je te večeri  bio isprovociran kada je na njega fizički nasrnuo i ošamario, a potom i zadao više udaraca pesnicama.

– Te večeri sam branio svoju čast ali na pogrešan način jer sam naseo na dvogodišnje provokacije Predaga Antonijevića koje su se ponovile i te večeri. Svestan sam greške ali nisam počinio krivično delo – rekao je Bjelogrlić na saslušanju u Prvom osnovnom sudu, prenosi Republika.

Glumac je dodao i to da se nasilnik ne može postati u toku jedne večeri.

– Od 14. godine se bavim glumom i 45 godina sam prisutan na javnoj sceni i svi znaju da za to vreme nije bilo ni jednog ekcesa, ni sličnog. Čitava moja delatnost kao glumca, reditelja i na kraju producenta je oda čovekoljublju. Svi me znaju kao veselog i primerenog čoveka. Nemoguće je da u 58. godini postane nasilnik u toku jedne večeri – zaključio je Bjela.

Bjelogrlić, međutim, tvrdi da javnost nije upoznata sa snimkom na kojem se vidi da je Antonijević njega oborio na pod i zadao mu udarce.

– Sve prilike je koristio da me u javnosti diskredituje, vređa i upućuje mi pretnje. Počeo je da dolazi u kafić preko puta mog stana u kojem sam sedeo svaki dan, ali sam zbog njega prestao da idem kad god bi on bio u Beogradu. O meni je govorio da sam prevarant i lopov i da ću završiti u zatvoru. Njegov manir je bio i to sam znao, da se obraća jednoj osobi, a provocira drugu. On je konfliktna ličnost za razliku od mene – rekao je Bjelogrlić.

Kako navodi glumac zbog Gage Antonijevića je propustio prmeijeru „Tome“.

– Te večeri u Nišu sam zbog Antonijevića odustao da proslavim premijerno prikazivanje mog filma „Toma“ i Željku Joksimoviću sam rekao da neću probleme sa Antonijevićem koji inače nije bio gost festivala nego predsednice opštine. Ni Joksimović nije otišao na proslavu, i cela ekipa filma je otišla za Beograd. Ja sam otišao jer sam glavna uloga u filmu „Nečista krv“ – branio  se Bjela

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare